Ъпсурт триумфират на наградите на Телевизия ММ

Pinterest LinkedIn +

Хип-хоп триото Ъпсурт триумфира на тазгодишните, осми поред музикални награди на Телевизия ММ. Белослава, КариZма, Графа, Gravity Co. и Panican Whyasker са сред победителите в останалите категории.

Церемонията по връчването на статуетките се състоя в зала 1 на НДК вчера (5 март) и беше предавана пряко по телевизиите ММ и ММ2, както и за първи път  - по Нова ТВ.

В нея се включиха изпълнители на живо, повечето от които взеха и по награда, лекоатлети, балерини, статисти и достоверен двойник Дарт Вейдър, олицетворяващ и говорещ с гласа на Тодор Живков. Като цяло, визия и заставки в комунистически стил отличиха тазгодишната концепция на шоуто.
 
Негови водещи бяха Милен Цветков, Ася (екс L.A.) и Камен Воденичаров; наградите връчиха Део, Лео (Big Brother 2), Марин (Star Academy), DJ Дончо, кметът на Каварна Цонко Цонев, Устата (облечен с униформа със свастики и единственият освиркан от публиката), Остава, Орлин (Каффе), Катерина Евро, Платино и др.


Устата отново шокира с имидж. Малко по-късно, докато даваше една от наградите на Ъпсурт, беше освиркан от публиката. Снимка: Avtora.com
 
Освен за да изпълнят на живо втория сингъл от "Quattro" - "Колега", Ъпсурт излязоха три пъти на сцената, за да приберат статуетките за Хип-хоп песен ("3 в 1"), албум ("Quattro") и Група/Дует.


Ъпсурт посрещнати от Роро все още не знаят, че ще спечелят 3 награди Снимка: Аvtora.com
 
С една по-малко награди отнесе със себе си Белослава (за Поп денс албум и за Изпълнителка на 2005 г.), която също пя на живо, както това направиха КариZma - с нова, още по-изявено латино версия на "Минаваш през мен", Дони и Нети, Крум, Триш, Скопие via София, Arlet for Art с Лора Караджова, румънската звезда Morandi, както и тазгодишният носител на наградата за цялостен принос - Орлин Горанов, който изпълни "Свят за двама" акустично, в дует с Нелко Коларов на рояла.


Кметът на Каварна Цонко Цонев в компанията на Б.Т.Р.-ците Иван Калфов и Кирил Божков Снимка: Avtora.com
 
Горанов едиствен целуна наградата си и премина, пеейки на живо, сред първите редове на публиката. С бурни аплодисменти признание на таланта и кариерата му засвидетелстваха както публиката, така й тазгодишните номинирани и наградени артисти.
 
Победителите:
 
Дебют:
Крум
 
Хип-хоп песен:
Ъпсурт - "3 в 1"
 
Поп песен
КариZma - "Минаваш през мен"
 
Клубна песен
Булгаро - "Анасон"
 
Рок алтернативна песен
Gravity Co. - "What I Want"
 
Хип-хоп албум
Ъпсурт
 
Рок-алтернативен албум
Panican Whyasker - "European Monkeys"
 
Поп денс албум
Белослава - "Слушай ме"
 
Група/дует
Ъпсурт
 
Интернет сайт
Руши Видинлиев
 
Бг клип
КариZма - "Минаваш през мен" - Александър Моллов
 
Изпълнител
Графа
 
Изпълнителка
Белослава
 
Зрителски хит
Светльо и Васил Гюров - "Let Mi Da Te Love U" (награда Плюшен мечок)
 
Цялостен принос
Орлин Горанов
 
Чуждестранен видеоклип
Faitless - "Why Go"
 
Сподели.