Лили Иванова изтегли номинацията си за наградите на ММ

Pinterest LinkedIn +

В официално писмо до телевизия ММ примата на българската естрада Лили Иванова е пожелала номинацията й в категорията „Най-добра изпълнителка” да бъде изтеглена, тъй като иска да преотстъпи възможността за спечелване й на младите изпълнители, съобщи медията.

Оттеглянето от номинация е прецедент в историята на музикалните награди, които на 5 март ще бъдат връчени за 8-ми път, но в знак на уважение към Лили Иванова и нейното творчеството, екипът на ММ е преценил за редно да уважи желанието й. През 2003 г. Лили Иванова беше удостоена с най-престижната за медията Награда - тази за цялостен принос.
 
За наградата в категорията за "Най-добра изпълнителка" за 2005 г. остава да се конкурират Белослава, Мариана Попова, Мария Илиева и Тони. Телевизия ММ няма да издига нова, пета, кандидатура за наградата, тъй като счита, че вотът за изпълнител като Лили Иванова не може да бъде подменен с друг.
 
Музикалните награди на телевизия ММ се гласуват от журналисти и от екипа на ММ и тази година отново ще бъдат връчени на церемония в София, в зала 1 на НДК, след като последните две години шоутата се проведоха във Варна и Велико Търново.
 
"Самата Лили Иванова с голямо удоволствие би приела да връчи наградата на изпълнителката, която я спечели, но за жалост ангажименти в Русия и Украйна, налагат пътуването й в чужбина точно по това време", казва се в част от писмото й до ММ, подписано от нейния PR Иван Батаклиев.
Сподели.