"Ангелология" - Даниел Трусони

Pinterest LinkedIn +

Автор: Даниел Трусони


Издател: Cиела
Раздел: Трилър

За автора:

Даниел Трусони е родена през 1973 година в Уисконсин. Нейни текстове са излизали в престижни издания като "Ню Йорк Таймс" и "Телеграф". Дебютната й книга "Вдън земя" е отличена с няколко литературни награди, а "Ню Йорк Таймс" я избира за една от 10-те най-добри заглавия на 2006 година.

Напоследък, авторката е запленена от тайно общество на учени, наричащи себе си ангелолози. Повече от хилядолетие тази група следва мисията да съхрани човечеството от злите машинации на нефилимите, същества полухора - полуангели.

Ангелолозите са затворена организация, която ревностно пази откритията си. Така, въпреки своето тайно и неуморимо разследване, писателката все още не е проникнала в най-вътрешния кръг на ангелолозите, но всичко, което е открила досега, е разказано в новата й творба "Ангелология".

Романът бе публикуван в повече от 30 страни, сред които вече и България. Правата за филмирането му са закупени от Sony Pictures, като продуцент на екранизацията е Уил Смит, а режисьор - Марк Форестър.

Сюжет:

Главният герой в "Ангелология" е сестра Еванжелин, 23-годишна монахиня от манастира "Св. Роза", намиращ се в близост до Ню Йорк. Внезапно, младата монахиня попада на изгубена тайна кореспонденция между Абигейл Рокфелер и игуменката, основала манастира.

Писмата отварят бездната към разкритие, направено през далечната 1943 година в Родопите. Следват безброй непредсказуеми и разтърсващи събития, в резултат на един безбожен съюз между паднали ангели и човеци...

 

 

Сподели.