Angelina Jolie и Brad Pitt купиха над 20 домейна на името на дъщеря си

Pinterest LinkedIn +

Анджелина Джоли (Angelina Jolie) и Брад Пит (Brad Pitt) закупиха повече от 20 имена на домейни за уеб-сайтове с презумпцията да предпазят името на новородената си дъщеря от всеки, който би опитал да го използва за лично облагодетелстване.

Звездата двойка е убедена, че името на дъщеря им при все цялото медийно внимание около семейството й ще е твърде привклекателно за спекулантите из кибер пространството, и е започнала да регистрира на свое име всички възможни комбинации за имена на домейни.
 
Още на самия 27 май, когато Шайло Новел Джоли Пит (Shiloh Nouvel Jolie Pit) се появи на бял свят, Джоли инструктирала своите адвокати да закупят 24 имена на домейни, в това число "shilohjolie", "shilohpitt", "shilohjoliepitt", "shilohnouveljolie", "shilohnouvelpitt" и "shilohnouveljoliepitt" с разширения ".com", ".org", ".net" и ".info", пише "The Inquirer".
 
Медията цитира и друго издание, според което Джоли и Пит са били шокирани, когато името на дъщерята на Кейти Холмс (Katie Holmes) и Том Круз (Tom Cruse), било регистрирано като "suricruise.com" от някой друг. Още повече, че сайтът вече функционира и се радва на висока посещаемост, обещавайки на посетителите скоро да могат да видят и снимки на бебето.
 
Междувременно стана ясно, че семейство Пит са дали съгласието си на фотоагенцията Getty Images, с която работят новинарски корпорации като BBC, да продава снимките на новородената им дъщеря на трети организации, като всички приходи ще отиват за благотворителност. Според експертите цените на снимките ще бъдат около $5 до $7 милиона. Джоли и Пит се надяват по този начин да помогнат за намаляване смъртността сред новородените.
Сподели.