Jennifer Aniston надви X-Men на арената на щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Веднага след премиерата си комедията “The Break-Up”, с участието на новите любимци на Америка Jennifer Aniston и Vince Vaughn, оглави щатския боксофис. Освен двойка на екрана актьорите изживяват и романтична връзка в живота, което само ще помогне в рекламирането на лентата.

Неин режисьор е Peyton Reed, който е имал в каста си и таланта на Vincent D’Onofrio и Judy Davis. Млада двойка, след мъчително развиващата им се връзка, решават, че е време да се разделят. Поотделно, всеки от приятелите им ги съветва да остави за себе си жилището, в което са живели. Никой от двойката не иска да отстъпи и това ги кара да започнат психологическа война с довчерашния си партньор. Скоро обаче става ясно, че това може би е последен опит за спасяване на връзката им.
 
Второто място е за абсолютния лидер от миналата седмица “X-Men: The Last Stand”, който направи истински бум след като за първите си три дни върна 107 млн. долара от вложения бюджет. Същинската работа е дело на режисьора Brett Ratner и продуцентския екип Lauren Shuler и Donner Ralph Winter, като двамата са отговорни и за успеха на предишните две части на сай-фай екшъна.
 
В третата част, която е решаваща за оцеляването на мутантите, професор Ксавие се изправя срещу своя опонент Магнито в последна битка. Правителството е произвело “лекарство”,  което е в състояние да “излекува” мутантите, като това ги провокира да започнат война с хората. Главните роли в продукцията се изпълняват от Hugh Jackman, Famke Janssen, Halle Berry и Ian McKellen.
 
Забавната анимация “Over The Hedge” разказва за приключенията на своенравната миеща се мечка Ар Джей, която променя с идването си живота на обитателите на малка гора.
 
Уплашени от присъствието на хората в близост до тях, животните не смеят да си потърсят храна, което ги поставя в ситуация на постоянен глад. С идването на пътуващата мечка това се променя, защото тя им показва нови начини, с които да се справят със страха си с хората. Ар Джей и костенурката Върни променят всичко в гората изцяло. Анимацията е режисирана от тандема Tim Johnson и Karey Kirkpatrick, които са разполагали с гласовете на Bruce Willis, Nick Nolte и Steve Carell да озвучат основните персонажи.
 
Четвъртата позиция е за международния кинохит “The Da Vinci Code”, който настрои католическата църква срещу себе си, дълго преди премиерата си. Твърдението на автора Дан Браун, по чийто бестселър е заснет филма, че Иисус е имал дете, което е продължило рода му до ден днешен, раздели общественото мнение на два лагера. Това съответно предизвика сериозен зрителски интерес, както стана и с полемиката около “Passion of the Christ” преди две години.
 
“The Da Vinci Code” е екранизиран от Ron Howard и е с участието на звездите Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Paul Bettany и Alfred Molina. Техните герои са заплетени в световна конспирация, която пази древна тайна, чието разкриване е в състояние да срине основите на християнската религия.
 
Независимо, че пада бавно надолу, суперекшънът на актьора-продуцент Tom Cruise държи стабилна позиция в боксофиса и продължава да се прожектира в 2700 щатски киносалона. Високобюджетната лента “Mission Impossible 3” е дебютен широкоекранен филм за режисьора J.J. Abrams, на когото екипът е гласувал пълно доверие. На Cruise партнират и други големи имена като Ving Rhames, Philip Seymor Hoffman и Laurence Fishburne.
 
Основната завръзка в действието започва, когато на вече “пенсионирания” специален агент Хънт е поверена спешна мисия. Той и сформираният му екип трябва да заловят опасен международен трафикант на оръжие, който заплашва световния мир. Личният сблъсък между Хънт и терориста започва, когато вторият взима за цел неговата съпруга. Без да предполага в началото специалният екип се изправя и срещу интересите на собствените си началници.
 
На шесто място е Wolfgang Petersen и режисираната от него морска драма “Poseidon”. С огромни вложения под формата на 160 млн. долара очакванията за комерсиален успех от страна на продуцентите са големи, но на този етап те не се оправдават. Римейк на едноименния филм от 1972 г. в новата версия главните роли се изпълняват от Kurt Russell,  Josh Lucas, Richard Dreyfuss и Kevin Dillon.
 
Личната драма за тях започва, когато в навечерието на Нова година корабът, на който пътуват, е преобърнат от гигантска вълна. Затиснати от тонове вода над тях на пасажерите им остава малко време, преди корабът окончателно да потъне. Оцелелите обединяват сили да се преборят за живота си в надпревара с времето, което безмилостно изтича.
 
С две места надолу спрямо миналия уикенд, пада новата комедия на режисьора Barry Sonnenfeld - “R.V.". С изключителен нюх към комерсиалния успех и с хитови филми като двете части на “Mеn In Black” той е успял да привлече Robin Williams, Cheryl Hines и Jeff Daniels за главните роли във филма си.
 
Историята в лентата се върти около плановете на амбициозния Боб Мънро отново да “затопли” отношенията със семейството си. За целта той им предлага да ги заведе на ваканция на Хаваите, но в последния момент шефът му променя плановете му. Новата идея е да бъде наета луксозна каравана, с която семейство Мънро и двете им деца да обиколят Америка. Изненадата за тях идва, когато пристигат на крайната дестинация, за да открият, че там ги чакат необичайни семейства. И всъщност Боб е изпълнявал бизнес ангажимента, поет към шефа му.
 
Режисьорът Gregory Dark и неговата хорър драма “See No Evil” този уикенд са позиционирани на осмото място. В нискобюджетната лента има всичко, което феновете на кървавите филми като “Hostel” могат да желаят. Сценарият е дело на дебютанта Dan Madigan, чиято история включва брутални сцени, които принудиха щатската цензура да забрани лентата за лица под 18-годишна възраст.
 
В основното действие осем тийнеджъри за наказание са изпратени да почистят сградата на изоставен хотел. Без да предполагат, в него се е заселил брутален масов убиец, който решава, че трябва да заколи децата едно по едно. Насреща му застава полицая, който придружава децата, за да открие, че двамата с убиеца имат стари сметки за уреждане.
 
Десет дни след премиерата си документалният филм “An Unconvenient Truth” на режисьора и сценарист Davis Guggenheim влиза в челната десетка на боксофиса. В основата на лентата, която е изградена под формата на лекции, стоят изследванията на защитника на околната среда Al Gore и неговия екип.
 
Бившият вицепрезидент на Клинтън и кандидат за президент на последните избори споделя пред камерата своите предупреждения към необратимата промяна на световния климат. Глобалното затопляне през очите на истински защитник на околната среда, който отправя сериозно предупреждение към всички хора, за последствията, които ни чакат.
 
Последната, десета позиция в класацията, базирана единствено на приходи, е за комедията “Just My Luck”. В нея двама млади нюйоркчани разменят ролите си след една невинна целувка по време на бал с маски. Тя е супер късметлийка, а той обратно – пълен неудачник във всичко.
 
Всичко това се променя и на него започва да му върви, а тя изпада в психологически шок, след като късметът я напуска. И естествено животът им претърпява тотална трансформация, която ги кара да виждат нещата през друга призма. Главните роли в режисираната от Donald Petrie комедия се изпълняват от Chris Pine и Lindsey Lohan.
 
Боксофис класация на Северна Америка за периода 2 - 4 юни:
 

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

38 $ млн.

2. “X-Men: The Last Stand”

210 $ млн.

176 $ млн.

3. “Over The Hedge"

80 $ млн.

112 $ млн.

4. “The Da Vinci Code”

125 $ млн.

173 $ млн.

5. “Mission Impossible 3”

150 $ млн.

123 $ млн.

6. “Poseidon”

160 $ млн.

52 $ млн.

7. “R.V.”

55 $ млн.

62 $ млн.

8. “See No Evil”

8 $ млн.

12 $ млн.

9. “An Inconvinient Truth”

3 $ млн.

2 $ млн.

10. “Just My Luck”

30 $ млн.

15 $ млн.

 
Сподели.