Поличбата 666 (The Omen 666)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 98' Режисьор: Джон Мур
Сценарий: Дейвид Селцър
Участват: Шиймъс Дейвид-Фицпатрик, Джулия Стайлс, Лив Шрайбър, Миа Фароу, Дейвид Тюлис, Пит Постълуейт и други.
Хорър-трилър, със субтитри, английски

Холивуд не се колебае да “реставрира”, когато очакванията за дадено филмово заглавие вещаят добър комерсиален успех.  Хорър-трилъра “Поличбата 666” е класически касов хит от 1976 г, който влиза точно в тази печеливша категория и съответно неговият римейк не закъснява. Не е случайна и премиерната дата на новата версия – 06.06.06. Режисьор на продукцията е ирландецът Джон Мур (“Полетът на феникса”), който е снимал почти целия филм в столицата на Чехия - Прага. Главните роли в лентата, на която той е и продуцент, се изпълняват от невръстния Сиймъс Дейвид-Фицпатрик, Джулия Стайлс (“Самоличността на Борн”), Лив Шрайбър (“Манджурския кандидат”), Миа Фароу (“Великият Гетсби”) и Дейвид Тюлис (“Седем години в Тибет”).

Робърт и Кетрин Торн са обикновено семейство, което най-много желае да се сдобие с дете. След два неуспешни опита, те правят трети, въпреки нестабилната психика на Кетрин. Всичко върви нормално, докато в навечерието на раждането, бебето умира. Майката не разбира това, но, осъзнавайки сложността на ситуацията, свещеникът в болницата -  Спилето (Джовани Радиче – “Бандите на Ню Йорк”) предлага на Робърт решение. Същата нощ в родилното млада майка е починала при раждането и момченцето й няма други роднини. Робърт взима бебето и представя на жена си “новородения” им син, без тя да разбере за подмяната. Детето е кръстено Деймиън (Сиймъс Дейвид-Фицпатрик) и всичко за семейство Торн започва да се подрежда.

Кариерата на Робърт като дипломат се развива с бързи темпове и скоро той е назначен за американски посланик в Англия. Но в наглед подредения им живот започват да се случват странни неща. Деймиън вече е на пет години, но нещо не е наред с него. Бавачката му се обесва, той започва да се държи истерично, а и мистериозният пастор Бренън (Пит Постълуейт – “Обичайните заподозрени”) идва с предупреждение при семейство Торн. Според него техният син Деймиън е самият прероден Антихрист, който ще сложи края на света, такъв какъвто го познаваме. Детето има три шестици на тялото си по рождение, което окончателно убеждава Робърт, че момчето има връзка с тъмните сили. И решението е ритуално жертвоприношение преди мракът да е обгърнал света. Деймиън, обаче, предусеща какво му готвят...

Официален сайт:
http://www.theomenmovie.comСподели.