Новата анимaция на Pixar застана начело на американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Без изненада, новата анимация “Cars” на студио номер 1 в света за този вид филми Pixar, превзе първото място на боксофиса тази седмица. Забавната комедия е дело на режисьора John Lasseter, който освен тази си дейност е продуцент на касови хитове като “The Incredibles” и “Finding Nemo”.

Новият му филм е озвучен с гласовете на звезди от ранга на Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton и Bonnie Hunt. Същинската история е за млада спортна кола на име Макуин, която смята, че светът се върти около нея. Бързайки за поредното състезание, тя по погрешка попада в странен град, където никой не се интересува от личното й мнение. Заради инцидент, причинен от нея, Макуин е наказана от шерифа да положи обществен труд, който променя възгледите й за живота и приятелството. По българските екрани анимацията ще тръгне на 8 август чрез Sunny Films.

Второто място е за лидера от миналата седмица “The Break-Up”. Главните герои в комедията се изпълняват от Jennifer Aniston и Vince Vaughn, а второстепенните - от Vincent D’Onofrio и Judy Davis. Историята е режисирана от Peyton Reed, който е разгледал “под лупа” развитието на отношенията на млада двойка, след  като те решават да се разделят. В борбата им всеки да вземе за себе си жилището, в което са живели досега, се намесват и съветите на техните приятели. Истината обаче е, че екранните персонажи на Aniston и Vaughn търсят начин да спасят връзката си, като все още обичат партньора си. И нищо вече няма да е точно същото, защото са видели другата страна на характера на половинката си.

Високобюджетната фантастика “X-Men: The Last Stand” продължава да е едно от най-гледаните заглавия в последните седмици. В третата част на мутантската сага, професор Ксавие се изправя срещу своя опонент Магнито в последна битка за надмощие на единия. На фона на тяхната борба, правителството разработва лекарство, което да “излекува” техния Х-ген. Този процес разделя мутантите на два лагера и слага началото на войната с хората, която  става безмилостна. Сай-фай екшъна е режисиран от Brett Ratner, който е разполагал в каста си с имената на Hugh Jackman, Famke Janssen, Halle Berry и Ian McKellen. Продуценти на лентата са Lauren Shuler и Donner Ralph Winter, които са отговорни за супер успеха и на предишните два филма.

Четвъртата позиция е за новата версия на “The Omen 666”, римейк на хорър класиката от 1976 г., който логично излезе по кината на най-подходящата за него дата – 06.06.06. Ирландецът John Moore е отговорен за режисурата, като това е третия му филм за Холивуд. Излъчван в 2700 киносалона в Северна Америка, само за шест дни той успя да върне бюджета и да натрупа 11 млн. долара чиста печалба .

Ролите в драмата са поверени на Liev Schreiber, Julia Stiles, Mia Farrow, David Thewlis и младата надежда Seamus Davey-Fitzpatrick. Историята започва, когато пророчеството за Антихриста се сбъдва и синът на дявола се ражда. Без да подозира какво ги очаква младо семейство отглежда детето.
Когато младият Деймиън става на 5 години, всички около него започват да умират мистериозно. И баща му е единственият, който можа да направи нещо преди светът да е потънал в мрак.

С две места надолу спрямо миналия уикенд пада анимацията “Over The Hedge” на кино гиганта DreamWorks. В основата на сценария седи едноименната поредицата от комикси на Michael Fry и T. Lewis, които са дали съгласието си за филмирането им. В забавната история, която е озвучена с гласовете на Bruce Willis, Nick Nolte и Steve Carell, млада и напориста миеща се мечка повежда горските обитатели на борба със страха им от хората. Ар Джей и костенурката Върни решават, че е крайно време да спрат да гладуват и да влязат в града, за да си потърсят храна. Скоро вече нищо не е същото за животните, след като мечката Ар Джей им показва как да си потърсят правата. И това води до последствия, които променят живота на горските обитатели.

Шестото място този уикенд е за религиозния трилър “The Da Vinci Code”. Независимо, че все повече държави отказват да излъчват продукцията на Ron Howard, лентата очаквано се оказа едно от най-касовите заглавия на лятото. Екранизацията по бестселъра на Dan Brown продължава да събира огромен брой зрители и до момента има инкасирани 64 млн. долара печалба само в Северна Америка. Противоречивата история във филма настрои църквата срещу него заради твърдението, че Иисус е продължил рода си и до ден днешен, което оспорва неговата божественост.

В продукцията главните роли се изпълняват от Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Paul Bettany и Alfred Molina, който са “оплетени” в световната конспирация на древно тайно общество, което пази мистериозна тайна. Нейното разкриване е в състояние да предизвика срив в християнската религия.

Третата премиера за седмицата е “A Prairie Home Companion” на режисьора-ветеран Robert Altman. Вече на 81-годишна възраст той няма умора и предлага поредната си доза хумор от живота. Заедно със сценариста си Garrison Keillor, двамата са заложили на таланта на звездите Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Meryl Streep и Virginia Madsen да изнесат тежеста на продукцията.

Техните персонажи са забъркани в организацията и участието си в последното излъчване на знаменитото радиошоу “A Prairie Home Companion”. Всеки иска да се представи добре, но истинската история на знаменитото предаване се развива зад кулисите. И комичните ситуации не закъсняват.

“Mission Impossible 3” продължава да се радва на завиден интерес и да стои в челната десетка на щатския боксофис. С вложения от 150 млн. долара очакванията на актьора-продуцент Tom Cruise са големи, предвид успеха на предишните две части на екшъна. Този път на Cruise партнират Ving Rhames, Philip Seymor Hoffman и Laurence Fishburne, които са режисирани от J.J. Abrams. Същинското действие започва, когато специален агент Хънт се завръща обратно на оперативна служба, за да се изправи срещу световен трафикант на оръжие. |

Заедно с екипа си той успява да го залови без да предполагат, че истинския им кошмар тепърва започва. С подкрепата на американското правителство терористът е освободен и войната между него и Хънт става на лична основа.

Комедията “R.V.” е новата продукция на режисьора Barry Sonnenfeld. И този път той не е пропуснал да изиграе епизодична роля във филма си, което е обичайна негова практика от 15 години насам. Големите имена в каста са на Robin Williams, Cheryl Hines и Jeff Daniels. Техните съдби се преплитат, когато семейство Мънро наемат луксозна каравана, с която започват пътуване из Америка.

Зад привидно чистите намерения на Боб Мънро да сплоти семейството си чрез това пътуване се крият други планове. Скоро те излизат наяве и това променя коренно нещата. И когато семейството стига крайната цел на пътуването си, там ги чакат най-странните летовници, които са виждали. И Боб отново трябва да дава обяснения.

Последното, десето място, в класацията базирана единствено на приходи, е за драмата “Poseidon”. Високобюджетната продукция е дело на Wolfgang Petersen, който е разполагал с имената на Kurt Russell,  Josh Lucas, Richard Dreyfuss и Kevin Dillon, за да направи римейка на едноименния филм от 1972 г. Драмата за пасажерите на луксозен кораб започва, когато гигантска вълна преобръща плавателния съд. Точно в навечерието на Нова година те се изправят срещу времето, което безмилостно тече. Заклещени под тонове вода оцелелите имат съвсем малко време, за да се спасят от удавяне.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 9 - 11 юни:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Cars”

70 $ млн.

63 $ млн.

2. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

74 $ млн.

3. “X-Men: The Last Stand”

210 $ млн.

202 $ млн.

4. “The Omen 666”

25 $ млн.

36 $ млн.

5. “Over The Hedge”

80 $ млн.

130 $ млн.

6. “The Da Vinci Code”

125 $ млн.

189 $ млн.

7. “A Prairie Home Companion”

10 $ млн.

5 $ млн.

8. “Mission Impossible 3”

150 $ млн.

127 $ млн.

9. “R.V.”

55 $ млн.

65 $ млн.

10. “Poseidon”

166 $ млн.

55 $ млн.

Сподели.