Рисувана кола изпревари "Бързи и яростни" в щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Втора поредна седмица новият анимационен хит “Cars” на режисьора John Lasseter седи под номер едно в щатския боксофис. С бюджет от 80 млн. долара забавната комедия си върна вложенията за 10 дни и вече е на печалба.

Зад продукцията седи името на прочутото студио Pixar, което е достатъчна атестация за добро кино. Главните персонажи са озвучени с гласовете на холивудските асове Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton и Bonnie Hunt, а музиката е дело на Randy Newman, който има 35 годишна успешна кариера в щатското кино.

В анимацията млада спортна кола на име МакКуин попада в странен град, на път за поредното състезание. Там тя се озовава под ударите на закона след дребно нарушение и местните коли й показват, че трябва да се научи на уважение преди да продължи пътя си. 

Първото ново предложение за седмицата “Nacho Libre” влиза директно на втората позиция. В главната роля е Jack Black, който освен това е и продуцент на филма, излъчващ се в 3000 американски киносалона. Сценарият и режисурата са дело на Jared Hess, който нашумя преди две години с лентата си “Napoleon Dynamite”.

Историята в комедията се върти около живота на сирак, който след като е отгледан в сиропиталище решава да се посвети на църквата. Станал монах, а същевременно и готвач в манастир, той обича това, което прави. И когато Светото място е заплашено със затваряне заради финансови проблеми, на Начо му се дава възможност да спаси манастира с готварските си способности.

Третото място е за още едно премиерно заглавие - “The Fast and the Furious: Tokio Drift”. Продължение на предните две високоскоростни части на филма и тук не липсва адреналин под режисурата на тайванеца Justin Lin. Без нито едно известно име в каста си екипът е разчитал на комерсиалния успех на предшествениците си и стабилния бюджет от 80 млн. долара.

В драматичния екшън младия Шон, който има проблеми с полицията заради любовта му към високите скорости, е изпратен да живее при чичо си в Япония. По този начин родителите му се надяват, че той ще се поукроти, без да подозират, че нещата ще се влошат съществено. Бързо ориентирал се в живота в Токио той започва да участва в нелегални автомобилни състезания, организирани от мафията. След като един път той губи състезание се оказва длъжник на всемогъщите якудза. И нещата за него загрубяват.

“The Lake House” е новият филм на аржентинския режисьор Alejandro Agresti, който има зад гърба си 24 филмови продукции. Звездите в лентата му са Sandra Bullock и Keanu Reeves. Сценарият е дело на нашумелия David Auburn (“Proof”), който е адаптирал скрипта от южнокорейския филм “Siworae”, излязъл на голям екран през 2000 година.

В него самотна докторка започва, по случайност,  да си пише любовни писма с млад архитект, който живее далеч от нея. С времето двамата се опознават и стават близки, но все се плашат какво ще им донесе директната среща помежду им. И когато нещата неминуемо довеждат до нея, съдбата им поднася поредната си изненада.

Петата позиция е за комедията “The Break-Up”, която този уикенд пада с три места надолу. Въпреки това тя продължава да се радва на сериозен зрителски интерес и вече има натрупана печалба от 40 млн. долара. Забавната история е режисирана от Peyton Reed и разказва за откритата “война” между млада двойка след като решават да се разделят.

Нито той, нито тя искат да оставят жилището на бившия си партньор и отношенията им прерастват в още по-яростен конфликт. Скоро обаче и двамата разбират, че любовта им още е силна, но някой от тях трябва да направи първата крачка, за да се сдобрят. Главните роли в романтичната комедия се изпълняват от Jennifer Aniston и Vince Vaughn, като в каста блестят и имената на Vincent D’Onofrio и Judy Davis.

“Garfield: A Tail of Two Kitties” е четвъртия нов филм за този уикенд, който влиза директно в боксофиса веднага след премиерата си. Съчетавайки анимация с игрално кино новите приключения на котарака Гарфийлд продължават историята от първия филм. Ролите се изпълняват от Jennifer Love Hewlitt, Billy Connoly и Breckin Meyer, а само с гласа си е участвал и Bill Murray. Сценарият отново е дело на Joel Cohen, който този път е пренесъл действието в Англия.

След като неговия собственик заминава за Обединеното кралство, той взима Гарфийлд със себе си, като скоро се случва нещо непредвидимо. Самоличността на котарака при пътуването е сгрешена и той е отведен в старинен замък, където всичко е на негово разположение. Скоро обаче новото му царство е застрашено от английския лорд Дагрис, който дори и не предполага на какво е способен изобретателният котарак.

Седмото място е за третата част на фантастиката “X-Men: The Last Stand”, която продължава да бъде едно от най-гледаните заглавия в последния един месец. Излъчван в 2800 киносалона високобюджетният сай-фай екшън върна парите, вложени в него и вече натрупа първите си пет милиона печалба. За това заслуга имат и звездните имена в продукцията Hugh Jackman, Famke Janssen, Halle Berry и Ian McKellen, редом с това на режисьора Brett Ratner. Зад проекта са работили и продуцентите Lauren Shuler и Donner Ralph Winter, които са отговорни за успеха и на предните два филма.

В “X-Men: The Last Stand” хората разработват “лекарство”, което убива безвъзвратно мутантския ген-Х. Това изправя мутантите на война с хората, но те са разделени на два лагера в мненията си, водени от миролюбивия професор Ксавие и неговия коварен опонент Магнито.        

С четири места надолу спрямо миналата седмица пада хорър трилъра “The Omen 666”. Новата версия на едноименната класика от 1976 г. е дело на режисьора John Moore, който отскоро работи за Холивуд. В каста си той е имал имената на актьори от ранга на Liev Schreiber, Julia Stiles, Mia Farrow и David Thewlis. Сценарист на лентата е David Seltzer, който е правил и оригинала преди 30 години.

В неговата история се проследява раждането на Антихриста, който според пророчеството ще накара света да потъне в мрак. Отглеждан в семейство на дипломати малкия Деймиън става на пет години и около него започват да умират хора. Скоро баща му разбира, че синът му е пратеник на самия Дявол и лошото тепърва предстои, ако не бъде спрян навреме.

Екранизацията на “The Da Vinci Code” по бестселъра на Dan Brown продължава да стои уверено в десетката на най-гледаните заглавия в боксофиса цели пет седмици. За този период религиозният трилър инкасира 73 млн. долара чиста печалба само от излъчванията си в Америка. Строго критикуваният от църквата филм на Ron Howard беше забранен в някои държави, което допълнително накара хората да му обърнат внимание.

Твърдението в лентата, че Иисус е имал деца, които са продължили рода му и до днес, разгневи вярващите и предизвика вълна от протести по цял свят. Въпреки това “The Da Vinci Code” се превърна в истински касов хит и заради участието на актьорите Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Paul Bettany и Alfred Molina.

Последното, десето място в класацията, базирана единствено на проходи, е за анимацията на кино гиганта DreamWorks - “Over The Hedge”. Озвучена с гласовете на Bruce Willis, Nick Nolte и Steve Carell, комедията разказва за приключенията на горските обитатели и техния страх от допира им с хората. Всичко това се променя, когато смелата миеща се мечка Ар Джей и нейния приятел - костенурката Върни повеждат животните на “щурм” към града, където има храна за всички. За кратко време живота в гората се променя драстично, което довежда до неочаквани събития.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 16 - 18 юни:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Cars”

70 $ млн.

114 $ млн.

2. “Nacho Libre”

35 $ млн.

27 $ млн.

3. “The Fast and the Furious:
Tokio Drift”

80 $ млн.

24 $ млн.

4. “The Lake House”

45 $ млн.

14 $ млн.

5. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

92 $ млн.

6. “Garfield: A Tail of Two Kitties”

50 $ млн.

7 $ млн.

7. “X-Men: The Last Stand”

210 $ млн.

215 $ млн.

8. “ “The Omen 666”

25 $ млн.

47 $ млн.

9. “The Da Vinci Code”

125 $ млн.

198 $ млн.

10. “Over The Hedge”

80 $ млн.

139 $ млн.

Сподели.