Супермен се завръща на Земята като лидер в щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Най-скъпият филм в историята на киното до момента, “Superman Returns”, без изненада оглави щатския боксофис веднага след премиерата си. Негов режисьор е нашумелият Bryan Singer, който е разполагал с фантастичните 260 млн. долара, за да заснеме продукцията си.

В амбициозния проект участват актьорите Kevin Spacey, Brandon Routh, Kate Bosworth и посмъртни кадри със самия Marlon Brando. За постигането на крайната цел Warner Bros. са вложили 10 години в одобряване на сценария и смяна на трима режисьори, докато всичко се изясни.

В действието на неколкократно сниманите през годините приключения на Супермен има видими изменения и не само заради използването на 1400 кадъра със специални ефекта. В новата версия  Супермен се завръща на Земята от своята планета Криптон, за да установи, че много неща са се променили по време на отсъствието му. Жената, която е обичал се е омъжила и има син, а коварният милиардер Лекс планира да избие стотици хора, за да осъществи тайните си планове.

Втората позиция е за премиерното заглавие “The Devil Wears Prada” на режисьора David Frankel. С дълъг стаж в телевизионни сериали сега той снима своя филм за голямото кино с участието на звездите Meryl Streep, Anne Hathaway и Stanley Tucci.

Комедията хвърля поглед върху скрития свят на издателите на списания и вестници и тяхното постоянно желание да изпреварят конкуренцията. Всичко това режисьорът най-добре екранизира през погледа на новоназначена млада асистентка на цинична издателка на списание в Ню Йорк. Скоро тя разбира, че зад добре облечената и привидно толерантна личност на шефката й се крие истински хищник, който е безкомпромисен към всички. И младата и наивна Анди трябва да намери начин да оцелее в тази неочаквано враждебна среда.

Тази седмица лидерът от миналия уикенд, “Click”, пада на трето място. Новата комедия с участието на комика Adam Sandler очевидно се хареса на американския зрител и продължава да държи сериозен интерес. Освен с главната роля в лентата Sandler е записал името си и като нейн продуцент. Редом до него в каста участват и Kate Beckinsale, Christopher Walken и David Hasselhoff.

Същинското действие започва, когато съдбите на архитекта-работохолик Майкъл и мистериозен продавач на телевизионна техника се преплитат необратимо. Майкъл се сдобива с “магическо” дистанционно, с което може да “превърта” части от живота си напред и назад. Това довежда до подреждане на живота му до мечтания от него начин, но изненадите тепърва предстоят. Скоро дистанционното започва само да прави каквото си иска и Майкъл го закъсва много сериозно със семейството и работата си.

Новата хитова анимация на режисьора и сценарист John Lasseter “Cars” продължава да бъде едно от най-гледаните кино заглавия в последните три седмици. Лентата се излъчва в 3700 киносалона и вече има натрупани 112 млн. долара чиста печалба. За успеха на аниматорите от студиото на Pixar принос имат и актьорите Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton и Bonnie Hunt, които са озвучили основните персонажи.

Сценарият проследява живота на младата и самовлюбена спортна кола МакКуин, която смята че света се върти около нея. Бързайки за поредното автомобилно състезание тя попада в крайпътен град, където се сблъсква със закона и неговите последствия. Скоро местните коли й дават да разбере истинското значение на думите приятелство и семейство.

Петото място тази седмица е за комедията “Nacho Libre”. В главната роля е актьора Jack Black, който също така е и продуцент на лентата. Работата зад камерата е дело на младия 27-годишен режисьор Jared Hess, за когото това е трети филм.

В историята се разказва за живота на монаха Начо и неговите тайни мечти. Отгледан от дете в манастир той става готвач на Светото място, когато навършва пълнолетие. Годините се трупат, но тайната мечта на Начо е да бъде състезател по борба. И когато за манастира настават трудни времена той решава, че е време да вземе нещата в свои ръце. В града се провежда състезание по борба с награден фонд и Начо решава, че това е неговият шанс. Сложил маска на лицето си монахът-готвач се впуска в най-голямото предизвикателство в живота си.

Sandra Bullock и Keanu Reeves са големите звезди в новия филм на аржентинския режисьор Alejandro Agresti “The Lake House". С множество продукции зад гърба си той дава нов прочит на южнокорейския филм “Siworae” (2000), не без помощта на нашумелия сценарист David Auburn.

Двамата визуализират любовната връзка  между двама души, които никога не са се виждали през живота си. Техните взаимоотношения започват, когато по случайност започват да си пишат любовни писма помежду си. С времето двамата стават все по-близки и моментът за тяхната среща лице в лице назрява. Съдбата обаче е приготвила още изненади за самотната докторка и младия архитект, които планират да пропътуват много километри за жадувания момент.

На седма позиция са тайванският режисьор Justin Lin и високооктановият му екшън “The Fast and the Furious: Tokio Drift”. Третата част на касовия филм няма нищо общо с предните серии, като дори действието се развива в Япония.

Там младият и твърдоглав американец Шон е изпратен от родителите си, за да го спасят от проблемите му с пътната полиция в Америка. Кръвта му закипява и той отново намира начин да се отдаде на страстта си – нелегалните автомобилни състезания. Скоро Шон попада в мрежата на всемогъщата мафия якудза, като им задлъжнява с много пари. Единственият му шанс да спаси живота си е да бъде по-бърз от другите и да разчита на уменията си зад волана.

Бавно надолу в щатския боксофис пада криминалният екшън “Waist Deep”. Той е дело на сценариста и режисьор Vondie Curtis-Hall, който има сравнително малък опит зад камерата.

Действието в новата му продукция се развива в гетата на Лос Анджелис. Там баща и син се занимават с незаконни сделки, но при една квартална престрелка момчето е взето за заложник. За да го освободи баща му трябва да плати 100 000 долара или сина му ще бъде убит. Нещата обаче съвсем не са толкова прости, защото са замесени интересите и на много други хора. И играта наистина загрубява, когато това става причина няколко местни банди да се изправят едни срещу други в кървава разпра. Главните роли в негърския екшън се изпълняват от Tyrese Gibson, Lorenz Tate и рапъра The Game.

Комедията “The Break-Up” с участието на новите любимци на Америка Jennifer Aniston и Vince Vaughn продължава да жъне заслужен успех. Освен на екрана  двамата поддържат интимни отношения и в личния си живот, като това се оказа и най-голямата реклама за съвместния им филм. Режисьор на лентата е Peyton Reed, който е направил “дисекция” на съвременните отношения на младите хора. В поддържащите роли се открояват имената на Vincent D’Onofrio и Judy Davis.

Дългогодишната връзка между Гари и Брук приключва и всеки иска да вземе за себе си общото им жилище. Това прераства в мълчалива “война” помежду им, като никой не иска да отстъпи и пръв да напусне апартамента. Така двамата продължават да живеят заедно без да си говорят и скоро им става ясно, че това е последен опит да спасят връзката си. И все пак някой трябва да направи първата стъпка.

Както и миналата седмица на десетата позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи, е религиозният трилър “The Da Vinci Code”. Изключетелно успешен  откъм комерсиален успех, трилърът е дело на режисьора Ron Howard, който е екранизирал бестселъра на романиста Dan Brown.

В противоречивата история се твърди, че Иисус е имал деца, които са продължили рода му и до днес. Тази тайна е пазена векове наред от тайно общество, което знае, че нейното разкриване ще разклати цялата християнска вяра. Американски професор по история и неговата френска колежка са на път да дадат гласност на мистерията около Иисус, с което може да заплатят с живота си. Актьорите Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Paul Bettany и Alfred Molina са главните персонажи в религиозния трилър.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 30 юни – 2 юли:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Superman Returns”

260 $ млн.

84 $ млн.

2. “The Devil Wears Prada”

45 $ млн.

27 $ млн.

3. “Click”

82 $ млн.

78 $ млн.

4. “Cars”

70 $ млн.

182 $ млн.

5. “Nacho Libre”

35 $ млн.

65 $ млн.

6. “The Lake House”

45 $ млн.

39 $ млн.

7. “The Fast and the Furious:
Tokio Drift”

52 $ млн.

104 $ млн.

8. “Waist Deep”

45 $ млн.

15 $ млн.

9. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

10 $ млн.

10. “The Da Vinci Code”

125 $ млн.

210 $ млн.

Сподели.