Новата комедия с Adam Sandler зае върха на щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Веднага след появата си на голям екран, новата комедия с актьора Adam Sandler – “Click”, оглави американския боксофис. Освен изпълнител на главната роля той е и неин продуцент. Режисурата е поверена на неговия приятел Frank Coraci, с когото вече са работили нееднократно.

В останалия каст се открояват имената на Kate Beckinsale, Christopher Walken и David Hasselhoff. Неразборията в комедията започва, когато архитектът-работохолик Майкъл се сдобива с магическо “дистанционно”, с което може да връща своя живот назад и да контролира случващото се. Така той оправя проблемите в семейството си, отношенията с шефа си и куп други неща. И когато всичко започва да му се подрежда перфектно,  “дистанционното” започва само да дава команди, което предизвиква истински хаос в неговия живот.

На втора позиция спрямо миналия уикенд пада анимационния хит “Cars”, който е дело на аниматорите от прочутото студио Pixar. Само за две седмици продукцията натрупа значителни приходи и вече е на печалба от 86 млн. долара. Неин режисьор е John Lasseter, който освен това има в актива си и работа като продуцент върху касови филми като “Finding Nemo” и “The Incredibles”.

В новата му лента се разказва за приключенията на млада и самовлюбена спортна кола, която попада в малък град, на път към голямо състезание. Там тя научава кой са важните уроци в живота, чрез съветите и действията на местните коли. Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton и Bonnie Hunt са актьорите, които са озвучили с гласовете си основните персонажи във филма.

“Nacho Libre” е новата комедия на режисьора Jared Hess, който не само е свършил основната работа зад камерата, но е и сценарист на лентата. За главната роля той е разполагал с таланта на Jack Black, който също така е и продуцент на филма.

В забавната комедия малко момче отгледано в сиропиталище решава да се посвети на църквата. Вече зрял мъж, приел религията, монахът Начо работи и като готвач в манастира, където е израснал. Скоро мястото е заплашено от фалит заради финансови проблеми. Начо е единственият, който може да помогне, като участва на голямо готварско състезание, сложил маска, за да не го разпознаят. И приключенията на монаха-готвач започват.

Четвъртото място тази седмица е за още едно премиерно заглавие “Waist Deep”. Криминалният екшън е дело на сценариста и режисьор Vondie Curtis-Hall, който е по-известен като поддържащ актьор в многобройни американски сериали.

В третият му широкоекранен филм участие са взели Tyrese Gibson, Lorenz Tate, а рапърът The Game прави своя дебют. В изцяло негърския екшън баща и син се подвизават в престъпния свят на гетото. Скоро, при една престрелка в района, момчето е отвлечено и баща му трябва да го спасява. Заедно с най-добрия си приятел и печен мошеник, двамата тръгват да раздават правосъдие из подземния свят на Лос Анджелис.

От трето на пето място този уикенд пада “The Fast and the Furious: Tokio Drift”, който е продължение на предните два високоскоростни екшъна. Без да е разполагал с голямо име в каста, екипът е заложил на ефектни каскади и вложенията от 80 млн. долара бюджет. Режисурата е дело на тайванеца Justin Lin, който този път пренася действието от Америка в японския подземен свят.

Там младия и твърдоглав американец Шон се забърква с мафиотите якудза, след като губи в нелегално автомобилно състезание. Живота му е заложен на карта и само той е в състояние да се измъкне, ако действа бързо в ситуацията. И престрелките и автомобилните каскади започват с пълна сила.

Аржентинският режисьор Alejandro Agresti е човекът, който седи зад романтичната комедия “The Lake House". Заедно с него е работил и младият американец David Auburn, който нашумя миналата година със сценария си за драмата “Proof”. Сега той е адаптирал скрипта на южнокорейския филм “Siworae” (2000) към нуждите и разбиранията на американския зрител. Главните роли в лентата се изпълняват от холивудските звезди Sandra Bullock и Keanu Reeves. 

Техните съдби се преплитат неминуемо, когато двамата започват да си пишат любовни писма по чиста случайност. Без да се познават, с времето двамата стават близки, но срещата им лице в лице ги притеснява да не развали досегашната “магия”. И все пак самотната докторка и младият архитект предприемат този риск.

На седмо място тази седмица са режисьорът Peyton Reed и неговата нова комедия “The Break-Up”. В нея млада двойка решават, че след дългогодишна връзка е настъпил моментът да се разделят.

И тогава изниква големият въпрос - кой ще вземе досегашното им общо жилище. Посъветвани от техните приятели и двамата искат да вземат апартамента за себе си. Това става причина между тях да започне ожесточен словесен конфликт, чийто изход е неясен. С времето и двамата осъзнават, че може би това е последен опит да спасят връзката си. Основните роли в комедията се изпълняват от Jennifer Aniston и Vince Vaughn, а в поддържащите се открояват имената на Vincent D’Onofrio и Judy Davis.

Премиерата от миналата седмица “Garfield: A Tail of Two Kitties” е продължението на миналогодишния касов хит за приключенията на котарака Гарфийлд. Съчетанието на анимационното с игралното кино е дело на Tim Hill, който е работил със сценариста Joel Cohen, който пък е отговорен за успеха на предишния филм.

Този път действието се развива в старинен английски замък, където котаракът попада след като самоличността му е сгрешена. Този път срещу него застава коварният лорд Дагрис, който ще направи всичко, за да изгони натрапника. Актьорът Bill Murray отново е озвучил персонажа на Гарфийлд, а другите известни имена в продукцията са на Jennifer Love Hewlitt, Billy Connoly и Breckin Meyer.

Hugh Jackman, Famke Janssen, Halle Berry и Ian McKellen са големите имена в третата серия на мегабюджетния “X-Men: The Last Stand”. Режисьор на лентата, чийто прототип е комикс на Marvel, е Brett Ratner, който освен с имената на холивудските звезди е разполагал и със солидните 210 млн., за да осъществи продукцията си.

Завръзката в екшъна започва, когато правителството обявява, че е разработило лекарство против мутантския ген-Х. Това разделя мутантите на два лагера, които смятат, че няма от какво да ги лекуват. Скоро кръвопролитната война между хората и тях започва, като в битката отново един срещу друг застават всемогъщия професор Ксавие и неговия коварен опонент Магнито.        

Десетата позиция, в боксофиса, базиран единствено на приходи, е за религиозния трилър - “The Da Vinci Code”. Екранизацията по бестселъра на Dan Brown продължава да трупа сериозни приходи и до момента е донесла на продуцентите си 80 млн. долара чиста печалба.

В историята, режисирана от Ron Howard, професор по история и неговата френска колежка са на път да разгадаят древна тайна, свързана с рода на Иисус. Ако успеят да докажат, че той има живи родственици и до ден днешен, това може да срине вярата в църквата. Главните роли в трилъра се изпълняват от Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno, Paul Bettany и Alfred Molina.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 23 - 25 юни:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Click”

82 $ млн.

40 $ млн.

2. “Cars”

70 $ млн.

156 $ млн.

3. “Nacho Libre”

35 $ млн.

53 $ млн.

4. “Waist Deep”

45 $ млн.

9 $ млн.

5. “The Fast and the Furious:
Tokio Drift”

80 $ млн.

42 $ млн.

6. “The Lake House”

45 $ млн.

29 $ млн.

7. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

104 $ млн.

8. “Garfield: A Tail of Two Kitties”

50 $ млн.

16 $ млн.

9. “X-Men: The Last Stand”

210 $ млн.

224 $ млн.

10. “The Da Vinci Code”

125 $ млн.

205 $ млн.

 

Сподели.