Карибски пирати взеха на абордаж щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Още за първия ден след премиерата си “Pirates of the Carribean: The Dead Man’s Chest” освен, че оглави щатския боксофис върна и 55 млн. долара от вложения в него бюджет. Това постижение постави абсолютен рекорд за постъпления за един ден.

Режисьор на втората серия от пиратската сага е Gore Verbinski, който отново е имал в каста си имената на Johnny Depp, Orlando Bloom и Keira Knaightley.

Звездният екип се допълва и от името на хитовия продуцент Jerry Bruckheimer, който има зад гърба си блокбъстъри от ранга на “Bad Boys” и “Pearl Harbor”.

Новите приключения на капитан Спароу започват, когато той разбира, че има кръвен дълг към известния пират-злодей Дейви Джоунс. Ако не освободи сърцето му, което е затворено живо в мистериозен сандък, Спароу ще бъде прокълнат в задгробния си живот. Самият Дейви още е жив и плава с кораба-призрак Летящият  холандец на дъното на океана. И пътищата на двамата се пресичат, като времето на Джак Спароу необратимо изтича.

Втората позиция е за първенеца от миналия уикенд “Superman Returns”, който е най-скъпия филм, правен в съвременното кино. С 260 млн. долара бюджет, режисьора Bryan Singer е разполагал с най-модерните технологии, за да даде нов живот на известния герой Супермен. Прочутият комиксов персонаж се появява през 1940 г, като негови създатели са Jerry Seagel и Joe Shuster, а издатели са DC Comics. С няколко екранизации за голямото кино, които направиха звезда актьора Christopher Reeve, сега от гиганта Warner Bros. продължават историята за супер героя.

В “Superman Returns” отрасналия на Земята Кларк решава да се върне на родната си планета Криптон. Когато отива там той открива, че нищо не е останало и се връща обратно. За тези шест години, в които го няма, са настъпили значими промени на Земята. Любимата му има син от друг мъж, а най-сериозният му враг е станал много влиятелен и планира Нов световен ред. Главните роли в лентата се изпълняват от Kevin Spacey, Brandon Routh, Kate Bosworth и Marlon Brando, чрез архивни кадри.

Комедията “The Devil Wears Prada” на режисьора David Frankel продължава да стои стабилно в челните места на боксофиса и да се прожектира в 2800 американски киносалона. Главните роли във филма се изпълняват от Meryl Streep, Anne Hathaway и Stanley Tucci, които сами по себе си са достатъчна атестация за успех. Сценарият е дело на младата Lauren Weisberger, която две години е била асистентка на главната редакторка на известното списание Vogue.

На базата на личните й преживявания и в историята на “The Devil Wears Prada” се разказва за млада и невинна дама, която е одобрена да работи в голямо списание. Скоро тя попада в един измислен и безкомпромисен свят на суета и борба за надмощие. Нейната шефка се оказва един добре прикрит хищник, който “мачка” всички наред. 
И младата асистентка започва да се чуди това ли е живота, който е искала.

Четвъртото място е за Adam Sandler и новата комедия, в която играе - “Click”. Освен изпълнител на главната роля той е и продуцент на лентата. Зад камерата е Frank Coraci, който и друг път е работил със Sandler. В каста се открояват още имената на Kate Beckinsale, Christopher Walken и David Hasselhoff, които преплитат съдбите си по един неописуем начин.

Архитектът-работохолик Майкъл има проблеми с недостига на време за семейството си, за сметка на работата, която го е обсебила. И всичко в неговия живот се променя, когато се сдобива с магическо дистанционно, с което може да превърта живота си напред и назад. Така нещата се подреждат по неговите критерии, но скоро нещата излизат от контрол, когато дистанционното започва само да взима решения. И хаосът не закъснява.

Анимацията “Cars” на студио Pixar и с подкрепата на Walt Disney продължава да трупа стабилни приходи и месец след официалната си премиера. Зад очаквания успех на комедията седи огромен екип от аниматори, направлявани от режисьора John Lasseter. За по-добър ефект главните персонажи са озвучени от актьорите Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton и Bonnie Hunt, които и преди са участвали в продукции единствено с гласовете си.

Техните герои са няколко коли, които имат различни съдби и житейски опит зад гърба си. И всичко започва, когато самонадеяната спортна кола МакКуин катастрофира в малък град на път за голямо състезание. Там тя научава от местните какво е истинското значение на думата приятелство, и че досега е живяла в заблуда, че да бъдеш победител е най-важното.

“Nacho Libre” пада с място надолу, спрямо миналия уикенд, и вече е на шестата позиция. Комедията е дело на режисьора Jared Hess, който е работил заедно с продуцента и изпълнител на главната роля Jack Black.

Неговият персонаж е млад монах, отгледан от дете в сиропиталище. Когато навършва пълнолетие, Начо се посвещава на църквата и започва работа като готвач в манастир. Въпреки това продължава да мечтае тайно за кариера на състезател по спортна борба. Имайки физиката за това на монаха-готвач му се дава възможност да прояви способностите си в борбата, когато манастира изпада във финансова криза. В града се провежда локално състезание, чийто награден фонд ще спаси Светата обител. И Начо слага маска на лицето си и влиза в борбата за наградата.

Режисьорът Alejandro Agresti е човекът успял да събере отново на екран Sandra Bullock и Keanu Reeves 12 години след техния съвместен кинохит “Speed” (1994). Новата продукция с тяхно участие е драмата “The Lake House”, в която самотен архитект и млада докторка си пишат любовни писма, без дори да са се виждали.

Тяхната история започва, когато той намира писмо в наетата от него къща от предишната наемателка. Той и отговаря на оставения адрес и между тях започва кореспонденция. Скоро между тях започва любовна авантюра и когато всичко върви повече от добре, двамата изживяват истински шок. Незнайно как между тях има “времева” разлика от две години. При нея е 2006 г, а той живее в 2004, като датата им е една и съща. И тогава идва въпроса къде е тайната на пощенската кутия, която “изпраща” писмата.

Осмото място е за екшъна “The Fast and the Furious: Tokio Drift”, който е дело на тайванския режисьор Justin Lin. В третата серия на лентата няма нито едно голямо име, но въпреки това  продуцентският екип не е щадил средства и е вложил 80 млн. долара в заснемането й.

Скоростното действие се върти около младия Шон и любовта му към високите скорости. С цел да го предпазят от сериозни проблеми с полицията, неговите родители го изпращат при чичо му в Япония. Там нещата загрубяват, защото Шон и отново се замесва в нелегални автомобилни състезания. Случаят обаче е сериозен, защото той става длъжник на безмилостната мафия якудза и времето му да се издължи е съвсем кратко. Решението е да бъде още по-бърз от опонентите си или ще умре.

Негърската криминална драма “Waist Deep” продължава да стои в челната десетка вече втора седмица. Новакът Vondie Curtis-Hall е неин сценарист и режисьор, въпреки че отдавна е в кино индустрията, но само като актьор. В главните роли са Tyrese Gibson, Lorenz Tate и рапъра The Game, за когото това е кино дебют.

Истинският екшън във филма започва, когато синът на уличен гангстер е отвлечен и за неговата свобода са поискани 100 000 долара откуп. Това кара неговия баща да се обърне за помощ към най-добрия си приятел и двамата да тръгнат да раздават правосъдие в гетата на Лос Анджелис. Скоро тяхната лична борба прераства в улична война, която въвлича и местните банди в кървав конфликт помежду им.

Десетото място в боксофиса, базиран единствено на приходи през седмицата, е за комедията “The Break-Up”. Холивудските звезди Jennifer Aniston и Vince Vaughn са големите имена на афиша, като Vaughn дори е записал името си и като продуцент. Режисурата е дело на опитния в този жанр Peyton Reed, който е разполагал и с таланта на актьорите Vincent D’Onofrio и Judy Davis.

Драмата в отношенията между млада двойка настъпва, когато тя неочаквано решава, че иска да се разделят. Осъзнала, че иска да си потърси друг мъж, решението й за раздяла е окончателно. Трудностите започват, когато никой от доскорошните партньори не иска да напусне жилището и да го остави на другия. Така между тях започва война на нерви, подклаждана от техните приятели и роднини.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 7 – 9 юли:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Pirates of the Carribean:
The Dead Man’s Chest”

225 $ млн.

132 $ млн.

2. “Superman Returns”

260 $ млн.

142 $ млн.

3. “The Devil Wears Prada”

45 $ млн.

64 $ млн.

4. “Click”

82 $ млн.

105 $ млн.

5. “Cars”

70 $ млн.

182 $ млн.

6. “Nacho Libre”

25 $ млн.

74 $ млн.

7. “The Lake House”

45 $ млн.

46 $ млн.

8. “The Fast and the Furious:
Tokio Drift”

80 $ млн.

57 $ млн.

9. “Waist Deep”

45 $ млн.

19 $ млн.

10. “Тhe Break-Up”

52 $ млн.

114 $ млн.

Сподели.