Allen / Lande - The Revenge

Pinterest LinkedIn +

Първата част от колаборацията между Йорн Ланде (Jorn Lande) и Ръсел Алън (Russell Allen), наречена "The Battle", излезе през септември 2005 г. и бе единодушно и възторжено приветствана едновременно от феновете и от музикалната критика. Амбицирани от успеха си двамата музиканти вече са готови и с продължението "The Revenge".

Красивият саунд на пианото и синтезатора, тежките китарни рифове, виртуозните китарни сола, пленителните хорове и вокалният талант на двама от най-добрите съвременни хеви метъл певци са формулата за успеха на CD-то.

Ръсел Алън е вокалист на американската прогресив метъл банда Symphony X, които досега са издали 6 студийни и един концертен албум. На няколко пъти те са получавали високи оценки като "Най-добра прогресив пауър метъл банда в света", както и награди за "Най-добър прогресив метъл албум на годината".

Високооцененият екс-вокалист на Masterplan Йорн Ланде притежава вокални възможности от световна класа – характерен и богат глас с широк диапазон, поради което често е търсен за колаборации и е участвал като гост-музикант в групи като Millenium, Ark, Brazen Abott и много други. Освен това той е и утвърден и популярен соло изпълнител, който от дебюта си през 1999 г. със "Starfire" вече има 6 самостоятелни албума зад гърба си.

В новия проект на Алън и Ланде парчетата отново са композирани от китарната сензация, наречена Магнус Карлсон (Magnus Karlsson - Starbreaker, Last Tribe). Настоящата втората част на проекта съвсем уместно носи заглавието "The Revenge", а дизайнът и работата по обложката са специално направени от Родни Матюс (Rodney Matthews), работил за Diamond Head, Magnum, Asia и др.

В миксирането на албума взима участие и Денис Уорд (Dennis Ward - Pink Cream 69, Angra, Place Vendome), което прави парчетата по-тежки и напрегнати.

Траклист:

1. The Revenge
2. Obsessed
3. Victory
4. Master Of Sorrow
5. Will You Follow
6. Just A Dream
7. Her Spell
8. Gone Too Far
9. Wake Up Call
10. Under The Waves
11. Who Can You Trust
12. When Time Doesn’t Heal

Разпространява Фронтиърс Рекърдс / Рива Саунд
Сподели.