Карибски пирати: На края на света (Pirates of the Caribbean: At World’s End)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 168'
Режисьор: Гор Вербински
Сценарий: Тед Елиът, Тери Росио
Участват: Джони Деп, Орландо Блум, Кийра Найтли, Джефри Ръш, Чоу Юн Фат, Джонатан Прайс, Бил Наи и други
Приключенски, екшън, със субтитри, английски

Третата и последна серия от трилогията за пирата Джак Спароу се казва "Карибски пирати: На края на света". Превърнал се в един от най-касовите филми в историята на киното, проектът на киногиганта Walt Disney им донесе над 1 млрд. долара чиста печалба досега. Екипът отново е същият начело с режисьора Гор Вербински ("Предизвестена смърт") и тандема сценаристи Тед Елиът и Тери Росио, направили хитовите "Шрек" (2001) и "Легендата за Зоро" (2005).

С бюджет от 150 млн. долара лентата включва холивудските знаменитости Джони Деп ("От ада"), Орландо Блум ("Троя"), Кийра Найтли ("Домино"), Джефри Ръш ("Мюнхен") и Чоу Юн Фат ("Тигър и дракон"). Специално участие в една от ролите записва китаристът на The Rolling Stones Кийт Ричардс по изричната молба на Джони Деп. Продуцент на историята е Джери Брукхаймър ("Лоши момчета"), който е сочен в Холивуд като един от хората с най-добър нюх към касовите филми.

Мечтата на жадния за власт британски лорд Бекет (Том Холандер – "Добра година") да унищожи пиратите е на път да се случи, когато той успява да вземе контрола над мистичния морски капитан Дейви Джоунс (Бил Наи – "Подземен свят"). Неговата безгранична сила и страховитият му кораб "Летящият холандец" дават на Бекет възможността да бъде пълен господар на седемте морета.

Единствените, които могат да го спрат, са Елизабет (Кийра Найтли), Уил (Орландо Блум) и капитан Барбароса (Джефри Ръш), които за целта първо трябва да спасят техния приятел Джак Спароу (Джони Деп), който е заложник на морското чудовище Квакен. Когато те успяват да го измъкнат от капана, в който е попаднал, тяхната следваща задача е да съберат заедно всички пирати. Само обединението им може да окаже съпротива, която да спре плана на Бекет за тяхното унищожение. Пътуването им обикаля четирите краища на света, където се срещат и с безмилостния китайски пират Сао Фенг (Чоу Юн Фат), който е в състояние да промени изцяло развоя на събитията.

 
Официален сайт: http://disney.go.com/disneypictures/pirates/atworldsend


Сподели.