The Who срещу Live Earth

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на легендарната рок-банда The Who Роджър Долтри (Roger Daltrey) се обяви срещу серията еко-концерти "Live Earth", наричайки ги "неприродосъобразни".

Обвиненията на Долтри се основават на това, че количеството замърсяване на въздуха, което ще се получи при превозването на музикантите до концертите по целия свят, обезсмисля и е в абсолютен противовес на идеята на събитието на седемте континента. Основната цел на "Live Earth" концертите е пропагандирането на защита и спиране на глобалното затопляне, а изпълнението на тези концерти поражда това, срещу което се борят.

"Последното нещо, от което се нуждае планетата, е рок концерт... Не мога да повярвам. Нека да изгорим още повече гориво. Имаме проблем с глобалното затопляне, но въпросът и отговорът са толкова големи, че не виждам какво може да направи един рок концерт, за да помогне. Отговорът на търсенето според мен е да изгорим цялото ш***но гориво на света колкото е възможно по-бързо и тогава да видим какво решение ще намерят политиците", обяснява рокерът-ветеран, като обяснението му за подобната инициатива на Боб Гелдоф (Bob Geldof) - Live 8 е подобно: "Какво реално постигнахме с Live 8? Събрахме много баналност на едно място, а нищо не направихме реално. С кого се шегувахме там?".
Сподели.