Alibaba ще продава коли с гигантска вендинг машина

Pinterest LinkedIn +

Китайският онлайн гигант иска да използва машината, за да продава електрическите коли на Ford и да пести ценно място за паркинги.

Китайският онлайн гигант Alibaba подготвя интересна стратегия за по-добри продажби на автомобили. Компанията обмисля да използва гигантска веднинг машина, в която да са разположени електрически автомобили на Ford, съобщава "Engadget".

Машината ще може да се управлява чрез мобилно приложение. Клиентът ще може да разглежда снимките и спецификациите на колите. Има и опция за взимане на кола за пробно шофиране.

За целта клиентът трябва да въведе личните си данни и да плати депозит (такъв не е нужен, ако клиентът е абонат тип Super Member на Alibaba). След това потребителят отива до машината, където лицето му се разпознава от софтуер, и системата му предава автомобила. Клиентът има 3 дни да покара колата и ако я хареса, може да я купи директно от приложението.

Разбира се, ще има и допълнителни условия. Взимането на кола за пробно шофиране ще е достъпно само за хора, които имат оценка над 700 по кредитната система на Китай. За да се избегне използването на предлаганите автомобили като коли под наем, потребителите имат право да карат един модел само по веднъж и да ползват услугата не повече от 5 пъти за първите два месеца от регистрацията си в приложението.

Alibaba планира да пусне поне две такива вендинг машини в търговските си центрове Tmall още през януари. До края на следващата година машините трябва да станат много повече и да бъдат навсякъде из Китай.

Сподели.