Ал Пачино и Кристофър Уокън дуло до дуло в екшън комедията Stand Up Guys

Pinterest LinkedIn +

Носителите на Оскар Ал Пачино (71), Кристофър Уокън (68) и Алън Соркин (77) оглавиха актьорския състав на предстоящата крими екшън комедия Stand Up Guys, с чиято режисура се е заел отличният с Оскар в качеството си на продуцент на The Cove Фишър Стивънс.

Първоначално озаглавен Old Timers, филмът проследява подвизите на двама застаряващи престъпници (героите на Пачино и Уокън), единият от които е нает да убие своя другар. Наясно със ситуацията, двамата решават да прекарат една последна нощ, развихряйки се като в доброто старо време, като се започне с визита в публичен дом, кражба на няколко коли и се стигне до надпревара с полицията. На този фон двамата се изправят отново пред изборите, които са направили в живота си.

Скициран от Ноа Хейдл, сценарият тепърва ще бъде написан, като все още не е известен автора му, а стартът на продукцията, разработвана от Lakeshore и Sidney Kimmel Entertainment, е планиран за месец април т. г. в Лос Анджелис.

Въпреки че вече са се снимали в един и същи филм – романтичната комедия Gigli на Мартин Брест от 2003 г. с Бен Афлек и Дженифър Лопез в главните роли, в Stand Up Guys Пачино и Уокън за първи реално ще се партнират, участвайки в едни и същи сцени.

Тандемите Пачино и Аркин, който получи Оскар за ролята си в Little Miss Sunshine, както и Аркин и Уокън, вече са отработени – първият дебютира през 1992 г. в Glengarry Glen Ross, а вторият – в America’s Sweethearts от 2001 г.

Сподели.