Activision обявиха стратегическа FPS игра по научнофантастичния екшън Battleship

Pinterest LinkedIn +

Броени дни преди световната премиера на научнофантастичния екшън Battleship, базиран на популярната настолна игра, чиято най-ранна и широко разпространена версия се играе с молив и лист хартия, на 15 май 2012 г. ще излезе неговата гейм адаптация, разработвана за Xbox 360 и PlayStation 3 от Double Helix (производител на Front Mission Evolved за Square Enix и GI Joe: Rise of Cobra за Electronic Arts).

Освен тези две версии, Activision ще издадат още три с "уникален дизайн" и рейтинг  E10+, разработвани от Magic Pockets за Wii, 3DS и DS. Геймплеят на Battleship: The Video Game ще обединява елементи на шутър от първо лице с военноморска стратегия и ще следва автономна история, независима от сюжета на филма.

Според пресрилийза, разпространен от Activision, играещите Battleship ще могат да превключват във всеки един момент между перспективата от първо лице и Battle Command режим на изглед над цялата карта. "Комбинирайки военноморска стратегическа симулация с шутър от първо лице Battlefield ще позволи на играчите да възпрепятстват осъществяването на десант от своите врагове като едновременно с това атакуват техните единици в открито море", казва се още в анонса.

Battleship ще излезе по кината на 18 май. Лиъм Нийсън, Александър Скарсгард, Риана и Бруклин Декър изпълняват главните роли в лентата на Питър Бърг, в която американска флотилия, базирана в Пърл Харбър, влиза в битка с армия от извънземни същества.

 

Сподели.