Падна рекордът за най-многочислен мултиплеър! 1000 души играха FPS в браузер едновременно (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Рекордът на оригиналната Planetside, издадена от Sony през 2003 г., за най-многочислен мултиплеър, поставен с едновременното включване в една гейм сесия на 600 души, бе подобрен при това значително при еднократната активация на браузър базираният FPS прототип Man vs Machine на шведската неправителствена организация MuchDifferent, профилирана в разработката на високи технологии.

999 души са се включили в битката между хора и машини, проведена на 29 януари между 18:00 ч. и 20:00 ч. българско време, като повече от тях са играли напълно безплатно. Останалите са заплатили $29.99, запазвайки си място предварително, тъй като капацитетът на мултиплеъра е бил сведен до 1000 души; MuchDifferent са предоставили цялата сума, спечелена по този начин, на неправителствената хуманитарна организация Engineers Without Borders.

Подробности за проблемите, които са възникнали по време на рекордната сесия, и сред които не е била най-често срещаната при игра в мрежа пречка – наличието на лаг (закъснение), разкри лично изпълнителният директор на компанията, Christian Lönnholm, чрез своя блог.

"В началото беше нещо като екзекуция за отбора на машините. След първия половин час резултатът беше изцяло в полза на отбора на хората. Направихме промени по баланса на геймплея, но едва в края на игралната сесия ролите се размениха и Team Machine наложиха пълна доминация на игралното поле. Да настроиш прецизно баланса на дадена игра е сериозно предизвикателство и нашите "изстрели в тъмното" по този параграф се оказаха меко казано неадекватни. В края на краищата, според мен повечето хора, които участваха, истински се забавляваха и основна заслуга за това имаше гладкото протичане на сесията за всички играчи."

Тъкмо в тази посока са били насочени усилията на MuchDifferent, които стоят  зад иновационната технология PikkoServer – динамичен рутер, разпределящ игралното поле между осем отделни сървъра (Unity Game Servers ), способен да компилира данните и от осемте машини толкова светкавично бързо, все едно е една.


Сподели.