Al Bano Carrisi записва албум в България

Pinterest LinkedIn +

Популярният италиански изпълнител Ал Бано (Al Bano Carrisi) работи с български музиканти по новия си албум, "Ti parlo del sud”. В началото на април, певецът посети страната ни за записите на музиката, направени почти изцяло с Българския Симфоничен Оркестър.

Самият Ал Бано присъства по време за записите в Студио 1 на Българското Национално Радио. Диригент и автор на някои от парчетата е Alterisio Paoletti, други от тях са написани от големия син на Al Bano - Yari, както и от самия певец. Албумът се очаква да излезе в Италия през юли.

През 2002 г., италианския изпълнител записа с Българския Симфоничен Оркестър и музиката към албума си "Carrisi canta Caruso".

Музикалната формация, под ръководството на компанията СИФ 309 Филмови и Музикални Продукции, е осъществила над 400 звукозаписа с продукции от целия свят. Два от филмите, чиято музика е записана от Българския Симфоничен Оркестър - "Хотел Руанда" (Hotel Rwanda) и “The Chorus”, извоюваха сериозен брой наградите по-рано тази година.

“The Chorus” бе номиниран в категорията “Най-добра Музика” на наградите Оскар 2005 и спечели Цезар 2005 в категориите “Най-добра Музика”, “Най-добър звук” и награда за Най-добър Композитор на Европейските Филмови награди през 2004. "Хотел Руанда" бе номиниран за три Оскара 2005 и три награди Златен Глобус

СИФ 309, чиято дъщерна фирма са издателите на Део - Чучков Брадърс, се оглавява от Борислав Чучков, Виктор Чучков и Елена Чучкова.
лена Чучкова.
Сподели.