White Stripes прогонват Сатаната в новия си албум

Pinterest LinkedIn +

Дългоочакваният нов албум на White Stripes е озаглавен "Get Behind Me Satan". Петият поред диск на дуета ще излезе на 6 юни, предхождан от сингълa "Blue Orchid" на 30 май.

За представяне на предстоящия албум White Stripes ще направят турне за което фронтменът Джек Уайт (Jack White) обещава, че няма да е просто с концерти, а мащабни сценични спектакли. Едни от първите, които ще могат да им се насладят, са посетителите на фестивала Гластънбъри през юни, където групата ще дебютира със свежия си материал.

"Първо ще посетим места, където най-малко ни познават. А после, ако имаме време ще свирим в Ню Йорк, Лос Анжелис и Чикаго. Ще разчитаме повече на технологиите да ни представят в Щатите, докато дойде време да представим албума си наживо тук" - казва Уайт пред вестник LA Times.

Фразата "Get behind me Satan" (или "Get thee behind me Satan") е взета от Евангелие на Матея (16:23: "А Той се обърна и рече Петру: махни се от Мене, сатана! Ти Ми си съблазън! защото мислиш не за това, що е Божие, а за онова, що е човешко."). Тя често се използва от блус и джаз изпълнители като Ella Fitzgerald.
Сподели.