Адел разби рекорд на Beatles в класациите на Острова

Pinterest LinkedIn +

Британската звезда Адел (Adele) наложи абсолютна хегемония в класациите за албуми и сингли на Острова, заемайки първо и второ място в първата, и първо и четвърто - във втората.

21-годишната изпълнителка изравни рекорда на The Beatles от 1964 г. още миналата седмица, заемайки две от топ 5 позициите в UK Top 40 чарта за сингли и две от петте челни места в UK Top 40 чарта за албуми. Преди 47 години Fab Four записват името си под No. 2 и No.5 в първия с I Want To Hold Your Hand и She Loves You и под No. 1 и No.2 във втория – с With The Beatles и Please Please Me.

Заемайки първо и второ място в актуалния чарт за албуми на Острова с първите два записа в кариерата си – "19" и "21", челната позиция в чарта за сингли – със Someone Like You, който изпълни по време на церемонията Brit Awards 2011, и четвъртата позиция в същия – с Rolling in the Deep, Адел пренаписа историята на британските класации, а по-късно тази седмица се очаква да оглави и официалната класация за албуми на САЩ – Billboard 200.

Тази седмица е историческа и за холивудската звезда Гуинет Полтроу (Gwyneth Paltrow), която дебютира в UK Top 40 едновременно с два сингъла, произлизащи от саундтрака с кавър версии към хитовата ТВ поредица Glee.

Сподели.