Пост-Brit Awards синдром в британските чартове

Pinterest LinkedIn +

Според статистиката, връчването на водещите музикални награди в индустрията като Грами, Brit, WMA и др. рефлектира повече или по-малко върху продажбите на рилийзите на артистите, отличени на даденото събитие. Състоялата се на 15 февруари церемония Brit Awards 2011 не прави изключение - Plan B, Tinie Tempah и Mumford and Sons се завърнаха в топ 10 на класацията за албуми на Острова.

Най-успешно е представянето на дебютния албум на Mumford and Sons - Sigh No More, който се изкачи с 13 позиции до второто място, докато Disc-Overy на отличения за "Най-добър нов артист" Tinie Tempah се придвижи с 19 места до No.6. При спечелилия наградата за "Най-добър британски солов изпълнител" Plan B отскокът е с 17 места – до No.7.

Повече от всеки друг обаче, от участието си в шоуто в Лондон спечели Адел (Adele), която бе No.1 в последните две издания на чарта за албуми с втория си дългосвирещ запис "21", а тази седмица не само запазва лидерството си, но оглави и UK Top 40 с песента Someone Like You, взимайки 46 позиции наведнъж. Името на Адел фигурира и под No.4 в двете класации – с дебютния й албум "19" в първата и със сингъла Rolling in the Deep – във втората.

Най-успешният нов рилийз в седмицата на Brit Awards принадлежи на PJ Harvey, чийто нов албум Let England Shake дебютира под No.8.


Сподели.