Адел и проклятието на пирамидите (The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sac)

Pinterest LinkedIn +

Франция, 2010, 107 мин. Режисьор: Люк Бесон Сценарист: Люк Бесон С участието на: Луис Бургоа, Жил Льолуш и Матю Амалрик Адвенчър, фентъзи

За филма:

Може би най-успешното име във френското кино в последното десетилетие - Люк Бесон (Luc Besson) изненадващо е решил да екранизира популярния комикс на Жак Тарди и с типичното си чувство за хумор е създал модерна приказка, съчетаваща фентъзи елементите от заглавия като „Мумията” с приключенската тематика на такива като "Индиана Джоунс" (Indiana Jones).

Мумии, птеродактили, всякакви мистериозни същества и доста сексапил от главната героиня, в чиято роля се превъплъщава горещата Луис Бургоа.

Партнират й две доста по-популярни в европейското кино имена като Матю Амалрик и Жил Льолуш, а сякаш,  за да докаже, че няма особени амбиции със забавната си приказка, Бесон е реализирал филма с едва 30 млн., което е скромна сума на фона на онези близо 70, които похарчи за Arthur and the Revenge of Maltazard.

Историята:

Адел Блан-Сет е писателка, която живее в Париж по времето на Първата световна война. Тя оползотворява времето си в разследваща журналистика, като по време на приключенията си с криминален привкус се сблъсква с луди учени, демонични секти, египетски мумии и дори птеродактили.


Сподели.