Звездите от Max Manus и The Way Back в най-скъпия норвежки филм на всички времена - историята на Кон-Тики

Pinterest LinkedIn +

Две от най-горещите имена в скандинавското кино - Пал Свер Валехим Хаген (Max Manus) и Густаф Скарсгард (The Way Back) са първите актьори, потвърдили участие в един от най-амбициозните филмови проекти на норвежката кино индустрия - широкоекранната адаптация на историческата океанска експедиция на норвежкия изследовател Тур Хайердал, който преплава 8000 км на сала Кон-Тики от бреговете на Перу до Полинезийските острови в Тихия океан.

След благополучното си завръщане от Кораловите острови на Френска Полинезия, Хайердал написва автобиографична книга за пътешествието на Кон-Тики, осъществено от шестчленен екипаж плюс един папагал, която се превръща в бестселър и е издадена на български с посвещение от автора, а през 1950 г. издава документален филм, който му донася Оскар.

В ролята на Хайердал ще се превъплъти Хаген, а Скарсгард, който е син на Стелан и брат на Александър Скарсгард (True Blood), ще влезе в образа на някой от останалите петима учени на сала. Еспен Сандбърг и Хоаким Ронинг – режисьорският тандем, който стои зад скандинавския блокбъстър Max Manus, включен в надпреварата за номинация за Оскар за чуждоезичен филм, планират да започнат снимките на филма през май. Те ще разполагат с рекорден бюджет за норвежката кино индустрия от близо $12 млн. и ще работят с отличения с Оскар продуцент Джеръми Томас (The Last Emperor).

Сподели.