Алек Болдуин в следващия филм на Уди Алън

Pinterest LinkedIn +

Алек Болдуин (Alec Baldwin) пое ангажимент, че ще участва в 47-мия режисьорски проект на американския писател, музикант и филммейкър Уди Алън (Woody Allen), чийто последен филм - Midnight in Paris, ще направи своята световна премиера на кинофестивала в Кан другия месец.

Двамата имат опит от съвместната си работа по комедията Alice от 1990 г., която донася номинация за Оскар за най-добър оригинален сценарий на Алън и номинация за Златен глобус за най-добра главна женска роля на Миа Фароу (Mia Farrow). Уилям Хърт, Джуди Дейвис и Сибил Шепърд партнират на Болдуин и Фароу в тази лента, а главната роля в предстоящия филм е предложена на номинирания за Оскар за 2010 г. Джеси Айсенбърг (Jesse Eisenberg), който се превъплъти в основателя на Facebook Марк Зукърбърг (Mark Zuckerberg) в блокбъстъра The Social Network.

На този етап Алън не разкрива никакви други подробности във връзка с проекта, с изключение на плана си да снима в Рим – поредната европейска дестинация, която предпочита пред любимия си Ню Йорк – градът, в който са заснети голяма част от най-успешните му ленти.

Преди да замине за Италия, 53-годишният Болдуин ще заснеме сцените си в новата продукция на Адам Шанкман – мюзикъла Rock Of Ages, където ще си партнира с Том Круз, Ръсел Бранд, Джулиан Хю и Мери Джей Блайдж, а след завръщането си в САЩ ще започне снимките на шестия сезон на хитовия ситком на NBC 30 Rock.

Сподели.