ABBA се завръщат на сцената като холограми

Pinterest LinkedIn +

Шведската поп група ABBA планира световно турне през 2019 г.

Но Бьорн Улвеус, Бени Андершон, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгста няма да се качат заедно на сцената, както се случи по време на изпровизиран концерт през 2016 г., а ще бъдат представлявани от холограми. 

"Перфектно е. Можем да бъдем на сцената, докато съм у дома и разхождам кучетата. Няма да се налага да напускам къщата си. Ако това наистина проработи, ще има много артисти, които ще ни последват, дори такива, които са все още млади и пътуват по турнета. Това е много интересен проект", коментира идеята Бени в интервю. 

Холограмните изображения на квартета ще бъдат прожектирани пред реална банда, а вокалите и аудиото ще бъдат взети от австралийското им турне от 1977 г. 

Последното турне на шведите минава под надслов "ABBA: North American and European Tour 1979". То се провежда през 1979-1980 г. в градове в Северна Америка, Европа и Азия и е организирано в подкрепа на шестия студиен албум на групата, озаглавен "Voulez-Vous"

Групата, която е най-популярният квартет в света през 70-те години на миналия век, е продала над 370 милиона албума, което я нарежда на второ място по продажби в Европа след "Бийтълс" и на четвърто място в света. Четворката се разпада през 1982, десет години след създаването си.


Сподели.