ABBA записа нова музика за пръв път от 35 години насам

Pinterest LinkedIn +

Шведските класици от ABBA са създали нова музика за пръв път от 35 години насам.

"И четиримата почувствахме, че след 35 години може би ще бъде забавно да обединим силите си отново и да влезем в звукозаписно студио. И го направихме", съобщиха музикантите в страницата на групата във Фейсбук.

"Почувствахме се така, сякаш през всичките тези години времето е било спряло и само за малко сме били на кратка почивка. Извънредно приятно преживяване. Резултат от което са две нови песни", обясняват музикантите.

Едната  от тях е озаглавена "I Still Have Faith In You" и предстои да бъде представена на живо по ВВС чак през декември. Подробности за другата засега липсват.

"Може и да сме стари, но песента е нова. И е добра", добавят шведите.

Те планират и световно турне през 2019 или 2020 година, което вероятно ще им донесе грандиозни приходи. Световноизвестната група е продала 400 милиона албума по целия свят, но не е излизала на сцена от 1986 г., ако не се брои едно частно парти през 2016  г.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.