8 трика за умно теглене на кредит

Pinterest LinkedIn +

Цената на персоналните кредити се увеличава. И затова е добре да действате умно. Ето защо сме подбрали за вас 8 специални трика за максимално добро теглене на кредит, които да ви помогнат в тази толкова деликатна ситуация.

Последвайте ги, независимо дали теглите кредит от СИТИКЕШ, от банка или вземате назаем от близък приятел.

  • Проверете дребния шрифт

Преди да кандидатствате за кредит, абсолютно винаги задължително проверявайте дребния шрифт, за да видите дали правото и условията са на ваша страна. Някои от най-добрите покупки идват с някои тежки условия все пак.

  • Помислете за таксите за предсрочно погасяване

Може да изглежда малко вероятно в момента, в който взимате личен заем, но не забравяйте, че е възможно да можете да погасите дълговете си по-рано. Много отпускащи заеми финансови институции обаче прилагат допълнителна такса, ако желаете да направите това, така че е добра идея да проверите колко може да ви струва тази опция, преди да кандидатствате. Ако мислите, че има добър шанс да уредите кредита си по-рано от очакваното, то тогава определено си струва да търсите сделка, която идва без такси за предсрочно погасяване.

  • Мислете за PPI

Застраховката за защита на плащанията (PPI, Payment Protection Insurance) все още е полезен продукт за някои хора. Тя е предназначена да покрива месечните ви кредити или плащания с кредитни карти, ако не можете да ги посрещнете поради болест или безработица. Ако решите, че се нуждаете от този вид защита, е от жизненоважно значение да изберете възможно най-евтината сделка.

Освен това правилата за PPI често идват с дълъг списък с изключения, затова се уверете, че напълно разбирате какво е и какво не е обхванато, преди да се ангажирате с тази възможност.

  • Проверете кредитния си рейтинг

Ако планирате да кандидатствате за личен заем при лидер на банковия пазар, е важно първо да проверите кредитния си рейтинг. Ако вашият кредитен рейтинг не е в съвсем добра форма, може да ви бъде предложена по-скъпа сделка от ниския заем, за който първоначално сте кандидатствали.

  • Помислете за кредитна карта

Преди да кандидатствате за личен заем, помислете за други форми на кредит. Може да откриете, например, че кредитната карта ви е много по-евтина.

  • Проверете кредитирането от равнопоставени партньори

Ако сте антибанково настроени, може би искате да заемете от кредитор от равноправен партньор, който предлага същите услуги. Разгледайте колкото може повече възможности!

  • Заемете повече

Като цяло, колкото по-голям е заемът, толкова по-нисък е лихвеният процент. Поради начина, по който някои доставчици определят цената си за заеми, има случаи, когато можете всъщност да спестите пари от заемане малко повече. Невероятно, но факт! Така едновременно ще си помогнете с по-голяма сума, която ще ви свърши повече работа и ще подсигури текущите ви проекти и разходи, а въпреки това няма да ви излезе по-скъпо от някой друг, "икономичен" заем, при който парите ще са по-малко, а лихвите – чувствително по-големи.

  • Не кандидатствайте за твърде много кредити

Когато кандидатствате за кредит онлайн, повечето кандидати ще оставят "отпечатък" върху кредитната ви справка, която кредиторите проверяват, преди да одобрят заем. Наличието на много приложения във вашето досие ви кара да изглеждате отчаяни или да изпитвате твърде много финансови затруднения в очите на специалистите. В резултат на това кредиторите ще ви виждат повече като кредитен риск, така че е по-малко най-новата ви кредитна заявка да бъде одобрена.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.