5 страхотни книжки, с които да разнообразите ваканцията на детето си

Pinterest LinkedIn +

Убедени сме, че е полезно да излизате извън списъка със "задължителната" литература. Ако детето ви обича да чете, така ще му дадете възможност да разшири кръгозора си, а ако не обича, ще му помогнете да разбере, че книгите могат да бъдат не само задължение, но и забавление.

Моята първа книжка с пъзели

За да не помислите, че сме забравили най-малките, които все още не могат да четат, започваме с едно заглавие подходящо именно за тях. Все пак любовта към книжките се възпитава от най-ранна детска възраст. 

Безспорна любимка на малчуганите Дора Изследователката е онова любопитно момиченце, с което всичко се учи по-лесно и което познавате от поредицата анимационни филмчета на Nickelodeon. На не по-малък успех се радват и книжките с Дора и нейните приятели.

Те са създадени така, че да помагат на малчуганите да усвояват нови знания докато се забавляват. "Моята първа книжка с пъзели" е подходяща за деца над тригодишна възраст. Книжката съчетава цветни и красиви пъзели и забавни истории в допълнение към всеки от тях.

Можете да откриете "Моята първа книжка с пъзели" ТУK.

Пчеличката Мая обича да пише

"Пчеличката Мая обича да пише" е книжка подходяща за деца от пет до седем годинки, които правят своите първи стъпки в света на буквите. Забавно и изключително полезно учебно помагало, тя е съобразена с възрастовите особености на децата и задължителната предучилищна подготовка.

Книжката дава възможност детето да усвоява една по една буквите от азбуката чрез оцветяване, асоциация между символ и картинка, догадки за животни и предмети от заобикалящия го свят, като по този начин научава не само азбуката, но и много допълнителна и полезна информация за заобикалящия го свят.

Прекрасните илюстрации и помощта на любимата пчеличка Мая превръщат ученето на буквите в забавна игра, съчетавайки полезното с приятното.

Най-лесният начин да се сдобиете с "Пчеличката Мая обича да пише" е ТУК.

Тупаниците на малкия Николà 

Рьоне Госини е създател на двама от най-любимите герои на децата по цял свят - Астерикс и Малкия Николà . Пръв се появява именно малкият пакостник Николà . Госини признава, че самият той е бил много палаво дете и приключениета на Николà  са вдъхновени от неговото детство.

Госини започва да работи с художника Жан-Жак Семпе, автор на познатите на всички малки читатели оригинални илюстрации към поредицата за Малкия Николà . Френският писател създава характерен детски език, който печели на пероснажите му огромна популярност.

В "Тупаниците на малкия Николà" любимите ни герои наистина си разменят по някой тупаник, но освен това се случват и много други щуротии. Вали сняг, празнува се Великден, родителите на Николà купуват хладилник и голямо огледало за хола, а белите сякаш стават от само себе си.

Съчетание от свеж хумор и увлекателни истории, "Тупаниците на малкия Николà" е подходяща най-вече за деца от седем до девет годишна възраст, но забавна дори и за техните родители.

Най-прекият път към приключенията на Николà и приятелите му е ТУК.

Крабат

"Крабат" най-известното произведение на Отфрид Пройслер. Един от класиците на германската литература за деца, наред с Ерих Кестнер и Михаел Енде, Пройслер е автор на разкази и романи за деца и юноши. 

Приказните истории, които разказва, са всичко друго, но не и еднозначни или наивни, героите му търсят първо себе си и чак след това приключения и съкровища. Фантастичните произведения на Отфрид Пройслер са преведени на над 50 езика, а повечето от тях са и носители на литературни отличия.

"Крабат" е история за черна магия, преображения, приятелства, предателства, първа любов и разни начини за бягство от и към злото. Малкият скитник Крабат попада във воденица в Козелбрух, където се цани на работа при едноокия Майстор. 

Там работят общо дванайсет момчета, които денем са обикновени воденичарски калфи, но веднъж в седмицата се превръщат в гарвани се учат по книгата Корактор за магьосници, а при всяко новолуние по цяла нощ безмълвно мелят невиждания товар, докаран от странник с огнено перо на шапката. 

Колко придължава тяхното обучение и какво ще се случи с Крабат и приятелите му, когато то приключи можете да научите ТУК.

Роуз и изгубената принцеса

Холи Уеб е британска писателка, автор на поредицата за малката Роуз. Авторката признава, че книгите й са вдъхновени от детската ѝ страст към историческите четива и искреното ѝ желание котките да могат да говорят.

В първата книжка от поредицата Роуз е само на десет години и напуска сиропиталището, където е отраснала, за да постъпи на служба при знаменития алхимик господин Фонтейн.

Във второто приключение от поредицата "Роуз и изгубената принцеса", Роуз вече е чирак на главния магьосник на краля, а да съчетаваш ученето и работата може да бъде много уморително.

Освен това любимата принцеса на страната изчезва и никой не знае къде е. Злите езици се опитват да настроят хората срещу магьосниците. А кралят разчита на Роуз да намери принцесата, преди всичко да бъде окончателно изгубено.

Как ще справи с тази сложна задача можете да разберете ТУК.

Сподели.