5 май: Филмов ден на младите зрители

Pinterest LinkedIn +

Европейската филмова академия и международният филмов фестивал "София филм фест" отправят покана към младите зрители, които за седма поредна година имат шанс да изберат носителя на "Наградата на младата публика" на Европейската филмова академия.

На 5 май, определен като филмов ден на младите зрители за 2019 година, Домът на киното в София, част от веригата "Европа Синемас", ще бъде едно от местата в Европа, на което трите номинирани филма ще се прожектират пред млада публика. Всеки от филмите ще бъде на разположение и в платформи за VOD за гласуване от страна на младите зрители, които нямат възможност да гледат филмите на кино в София.

На 5 май младежи на възраст 12-14 години ще влязат в ролята на жури и ще гласуват за своите фаворити след прожекциите. Те ще гласуват в 34 държави: Австралия, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България (София), Великобритания, Германия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Исландия, Италия, Косово, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Хърватия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Швеция.

Сподели.