Три филма са номинирани за Наградата на младата публика на 5 май

Pinterest LinkedIn +

Европейската филмова академия и международният филмов фестивал "София филм фест" отправят покана към младите зрители, които за седма поредна година имат шанс да изберат носителя на Наградата на младата публика на Европейската филмова академия.

На 5 май, обявен за Филмов ден на младите зрители през 2019 година, Домът на киното в София ще бъде едно местата в Европа, на което ще се прожектират трите номинирани филма пред младата публика. Всеки от филмите ще бъде на разположение и в платформи за VOD за гласуване от страна на младите зрители, които нямат възможност да гледат филмите на кино в София.

В едно истинско европейско гласуване говорителите на журито ще предадат резултатите от съответната държава на живо чрез видео конферентна връзка към Ерфурт (Германия). Там победителят ще бъде обявен на церемония, която ще се предава пряко на специалния уебсайт yaa.europeanfilmawards.eu, където има допълнителна информация за номинираните филми и за градовете, участващи в гласуването.

На 5 май младежи на възраст 12-14 години ще влязат в ролята на жури и ще изберат своите фаворити след прожекциите. Те ще гласуват в 34 държави: Австралия, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България (София), Великобритания, Германия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Исландия, Италия, Косово, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Турция, Унгария, Финландия, Франция, Хърватия, Черна гора, Чехия, Швейцария, Швеция.

Заповядайте на кино! Вход - свободен!

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.