"Лятно кино в парка" се завръща в Пловдив. Вижте кои филми може да гледате на открито!

Pinterest LinkedIn +

"Лятно кино в парка" се завръща в Пловдив като част от програмата "Пловдив – европейска столица на културата". От 10 до 31 юли 2019 в града под тепетата ще бъдат прожектирани 11 филма. Програмата включва заглавия от българското и
европейско кино.

Любителите на кино на открито ще могат да видят някои от най-награждаваните български филми през последните години – "Посоки" на режисьора Стефан Командарев, "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелков и съвсем новата българска лента "Опърничавите". Освен тях ще бъдат излъчени още четири френски филма ("Споделен мъж", "Тя си отива", "Чувствам се добре" и "Последният диамант"), два италиански ("Фамилната на къща" и "Мястото"), руската фантастична лента "Пазители" и испанският "Всички знаят" с участието на неустоимия тандем Пенелопе Крус и Хавиер Бардем. За точните дати на излъчване на филмите можете да се ориентирате тук.

Предвидени са прожекции в Цар-Симеоновата градина, на Небет тепе, на Младежкия хълм, в парка край Гребната база, в парка до Покрития мост на р. Марица, в парковете "Розариум" и "Лаута" и в "Ротари парк – Тракия". Екранът, който ще бъде разположен в любимите паркове на пловдивчани, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Всички прожекции са с абсолютно свободен вход. Те ще започват в 21 ч., но е добре е да заемате места по-рано.

Носете си нещо за сядане, споделете емоцията с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.