5 лесни упражнения със собствена тежест, които изгарят мазнини бързо (цяло тяло)

Pinterest LinkedIn +

Искате да влезете във форма с лесни, но ефективни упражнения? Предлагаме ви няколко такива упражнения, комбинирани в бърза кръгова тренировка. За да я изпълните, няма да са ви необходими фитнес уреди или специална екипировка, а само вашето собствено тяло. Упражненията са ефективни за изгаряне на мазнини и поддържане на добра спортна форма.

Голям плюс е и фактът, че могат да се изпълнят абсолютно навсякъде, без да ви отнемат много време.

Кръгова тренировка означава, че почивката идва, след като приключите с всички упражнения, които са общо 5 на брой. Всяко упражнение се изпълнява за 20 секунди, а целият кръг може да се повтори между 2 и 5 пъти (видео).

Упражненията от кръговата тренировка (видео):

1. Клек – 20 секунди

2. Лицеви опори – 20 секунди

3. Кофички – 20 секунди

4. Активен планк – 20 секунди

5. Въображаемо скачащо въже – 20 секунди

Край или повтаряме от упражнение 1.

Фитнес инструктор

Може да регулирате както секундите за изпълнение на упражненията, така и колко пъти ще ги повторите според вашето фитнес ниво. Най-важното условие, за да се постигне изгаряне на мазнини и отслабване с тренировката, е да не се почива между упражненията.

За начинаещи препоръката е да започнат само с 1 кръг от всички упражнения, по 20 секунди всяко, като се поддържа бавно или средно темпо. Няма нужда да се бърза, за да се направи добра тренировка. Изпробвайте упражненията, а след това задължително споделите в коментарите как сте се справили.

Автор: Станимир Михов, фитнес инструктор

Сподели.