5 книжки с любими анимационни герои, с които да зарадвате децата

Pinterest LinkedIn +

Любимите анимационни герои на малчуганите все по-често "прескачат" от екрана към страниците, давайки възможност на родителите да зарадват децата си с книжки, които съчетават полезното с приятното. Забавни и пълни с красиви илюстрации, поредиците с анимационни персонажи са един от най-лесните начини да провокирате интереса на начинаещите читатели.

"Скуби-Ду! Математика. Стикери, игри и загадки"

Още от създаванато си в края на шейсетте години "Скуби-Ду" е една от най-успешните детски телевизионни поредици. Оригиналният сериал е направен по идея на продуцентите Уилям Хана и Джоузеф Барбера, които стоят зад още няколко хитови заглавия, включително "Семейство Флинстоун".

Симпатичното говорещо куче Скуби-Ду, което лови призраци и чудовища заедно със своите приятели Шаги, Фред, Велма и Дафни, е любимец на няколко поколения и все още забавлява малките зрители. Разрешаването на сложни загадки е запазена марка на Скуби и компания.

Именно това правят те и в "Скуби-Ду! Математика. Стикери, игри и загадки". Книжката съчетава занимателни математически уравнения, подходящи за деца от 6 до 9 години, със стикери, игри и хартиени фигурки на любимите герои.

А най-лесният начин да се впуснете в приключения със Скуби-Ду е ТУК.

"Да живее крал Боб!"

Миньоните отдавна вече нямат нужда от представяне. Дори не е нужно да имате деца, за да знаете всичко за малките жълти човечета, които още с появата на анимацията "Аз, проклетникът" се превърнаха в абсолютни любимци на малки и големи.

Неотдавна се появи и пълнометражен анимационен филм, посветен изцяло на миньоните, чиято единствена цел е да служат на най-злостния злодей на всички времена. Оказва се обаче, че съвсем не е лесно да си намерят подходящ господар. Поне не за дълго.

Книжките от поредицата следват съдържанието на филмчето, като по този начин дават възможност на малките читатели да преживеят отново, но по различен начин любимите си моменти. Така че ако сте любопитни да разберете как миньонът Боб ще стане крал на Англия, най-лесният начин да го направите е ТУК.

"Пчеличката Мая. Форми и цветове"

Още една книжка с прекрасни илюстрации, която ще направи опознаването на околния свят лесно и забавно за малчуганите. "Пчеличката Мая. Форми и цветове" е предназначена за съвсем малки читатели. Книжката представлява учебно помагало, което забавно и увлекателно въвежда децата от 3 до 6-годишна възраст в света на формитe и цветовете.

Всъщност любимата пчеличка на децата е създадена от немския писател Валдемар Бонзелс още в началото на ХХ век, но придобива огромна популярност през седемдесетте и осемдесетте години, когато се излъчва едноименният анимационен сериал.

Днес приключенията на Мая имат своя изключително успешен римейк, а поредицата занимателни книжки с героите от сериала е специално създадена, за да помага на малчуганите да учат по-лесно. Най-прекият път към "Пчеличката Мая. Форми и цветове" е ТУК.

"Аз съм Супермен!"

Легендарният персонаж на ДиСи Комикс е един от най-известните и обичани супергерои в света. Негови създатели и основатели на ДиСи Комикс са писателят Джери Сийгъл и художникът Джо Шустър. Едва ли има дете, което да не е гледало поне едно филмче за Супермен.

Така че ако вашите малки читатели имат слабост към супергерои, "Аз съм Супермен!" е чудесен начин да ги зарадвате. Книжката е част от поредица, която със сигурност ще събуди интереса на децата към четенето.

В "Аз съм Супермен!" те ще се запознаят със Супермен, чието истинско име е Кларк Кент, с красивата репортерка Лоис Лейн и с най-умния престъпник на света – Лекс Лутър. Лутър е заклет враг на Супермен и замисля коварен план.

Как ще справи Супермен – можете да научите ТУК.

"Състезание с велосипеди в Бикини Ботъм"

Още един любимец на малчуганите, който първо завладя телевизионните екрани, Спондж Боб е създаден от морския биолог и аниматор Стивън Хилънбърг. Обитателите на морското дъно вече могат да бъдат намерени и в поредица от забавни и занимателни книжки.

Най-новото заглавие в нея е "Състезание с велосипеди в Бикини Ботъм", в която господин Сепия решава да участва в надпреварата с велосипеди в Бикини Ботъм. Спондж Боб и Патрик пък са готови на всичко, за да му помогнат да спечели.

Планът им обаче май не е много добър, защото вместо да помогнат на Сепия, техните усилия му отреждат последно място. Дали все пак той ще успее да навакса и да се пребори за победата и какво още са намислили Спондж Боб и Патрик можете – да научите ТУК.

Сподели.