3D Realms се завръщат с Earth No More

Pinterest LinkedIn +

Американското студио 3D Realms, чието име се асоциира преди всичко с култовата шутър поредица Duke Nukem, напомни за себе си с Earth No More – постапокалиптичен шутър от първо лице, чието осъществяване зависи от предстоящата кампания по груповото му финансиране.

Вместо на придобилия огромна популярност Kickstarter, 3D Realms залагат на Gambitious – алтернативна дигитална платформа за частно субсидиране на видеоигри, разработвани от независими производители. Това решение е съвсем логично, предвид участието на Скот Милър – основателя на студиото, в борда на надзорния съвет на Gambitious.

Според описанието на Earth No More в сайта, играта е ситуирана в мрачното бъдеще, когато безмилостното унищожаване на природата на планетата е достигнало катастрофални измерения, в резултат на което в дълбините на Земята се заражда биологична реакция с апокалиптични мащаби.

Eurogamer цитират представители на Gambitious, според които 3D Realms работят по играта с друго студио. Подобни колаборации доведоха до появата на оригиналната Max Payne (с Remedy) и Prey (с Human Head).

Earth No More не е ново заглавие – продукцията трябваше да види бял свят още през 2009 г., но бе спряна поради лоша логистика между отделните студиа, работещи по нея, и финансови затруднения.

Сподели.