30 милиона играят Angry Birds всеки ден

Pinterest LinkedIn +

30 млн. души – населението на Ню Йорк или България x4, играят най-купуваната мобилна и PSN игра от началото на годината всеки ден, обяви генералния мениджър на американското подразделение на финландското студио Rovio Mobile по време на Web 2.0.

Издадена най-напред за iOS в края на 2009 г. от Chillingo, към момента заглавието е достъпно за Maemo, HP webOS, Android, Symbian^3, PSP/PlayStation 3, Mac OS X, PC, WebGL, Windows Phone 7, а от около два месеца насам – и за потребителите на Google Plus, и е изтеглено над 400 млн. пъти.

Всичко това обяснява цената от $1 млрд., на която се оценяват акциите на Rovio Mobile, които в момента разработват и кино продукция, базирана на играта, която бе промотирана в България от Nokia чрез национален турнир.

Все още предстои старта на дългоочакваната и разработвана от близо 2 години Facebook версия на Angry Birds, която може да бъде играна безплатно от потребителите на Google Chrome, а има и настолна версия, произведена от Mattel.

Освен от продажбите на различните версии на играта, Rovio Mobile ежеминутно увеличават капитала си и чрез продажбата на мърчандайз и най-вече плюшени играчки.

Сподели.