Street Fighter x Tekken излиза за X360, PS3, PC, PSVita на 6 март 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Поредният mash-up на две от най-комерсиалните бойни игри, а именно Street Fighter и Tekken, ще се появи за X360 и PS3 на 6 март 2012 г., и ще има както PSVita, така и PC порт, обявиха производителите на заглавието – Capcom, на специалното събитие, посветено на предстоящия му рилийз.

Ключовият ъпдейт на Super Street Fighter IV: Arcade Edition - Ver. 2012, също вече има премиерна дата  - 13 декември. Безплатният пач ще ребалансира целия геймплей до степен на напълно непредвидимо поведение на героите в боя.

Акцентът на вечерта, посветена на Street Fighter x Tekken, е бил поставен върху най-голямата иновация в геймплея – скъпоценните камъни. Вграждайки един или повече такива в екипировката си, героите ще придобиват нови специални умения и ще могат да модифицират скоростта, атакуващите си удари, защитната си тактика и пр. фундаментални за изхода от битките елементи.

Ако се "окичи" с три камъка, например, които ще трябва да активира по определен начин, съответният герой ще има с 40% по-поразяващи удари за определен период от време. Цялата система първоначално е била планирана като своеобразна асистенция за новите играчи, предоставяйки им специални умения като авто-блокада и интуитивно избягване на хвърлящи се върху героите им противници.

Като цяло, Street Fighter X Tekken е базирана на 2D механиката и игралното преживяване на Street Fighter сериите, а Tekken частта се изразява преди всичко в самото участие на героите от поредицата на Namco.

Последните, от своя страна, също разработват кросоувър заглавие между двете игри - Tekken X Street Fighter, чието игрално преживяване ще бъде по-близко до това на Tekken. И двете игри бяха обявени едновременно по в рамките на San Diego Comic-Con International 2010.

Сподели.