3 март - Международен ден на жената според Google

Pinterest LinkedIn +

Световната търсачка Google традиционно отбелязва важните дати в календара с така наречените "драскулки на гугъл" (Google Doodle) на основната си страница. Специално отношение получават потребителите във всяка точна на света, които получават поздравления чрез основната страница на търсачката с различни анимирани изображения или други весели картинки.

Днешният български национален празник също не беше подминат, но честването към момента е съпроводено от малък гаф. Подвижното изображение с българското знаме препраща към друга важна дата: 8 март, световен ден на жената.

Малко преди обед от Google поправиха недоразумението и се появи надпис "Честит празник, българи" (без запетая преди обръщението, но това вече изглежда като дребна грешка на фона на сгрешения празник).
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.