250 експоната от над 75 фирми ще участват на автосалона в София през 2019 г.

Pinterest LinkedIn +

Международният автомобилен салон в София започва след няколко дни. Тази година той ще е много голям и ще предложи 250 експоната от над 75 фирми.

Автосалонът започва на 12 октомври и ще продължи до 20 октомври 2019 г. Той ще се проведе в "Интер Експо Център" и ще бъде разположен на площ 12 000 кв.м.

Ще има 16 изцяло нови модела, 13 фейслифт модела и 18 нови модификации. Особен фокус ще имат и моделите с алтернативно задвижване. На автосалона ще има 13 електрически автомобила, 5 plug-in хибрида, 17 "меки" хибрида и 4 модела с двигатели на метан.

Освен това на тазгодишния автосалон дебют ще направят и нови за българския пазар марки. Сред тях е "Rolls-Royce", която ще представи своя SUV Cullinan.

Сред изложителите са практически всички марки, които имат официални представителства в страната. Между тях са и доста имена, които не участваха дори на автосалона във Франкфурт.

Както винаги, автосалонът ще предлага и тест драйв на някои от най-новите модели. Изложителите ще предложат над 150 автомобила за тест драйв. На събитието ще има още автомобилен симулатор, състезания с дистанционно управлявани автомобили и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.