Артисти качват зрители на автобус за една необикновена обиколка на София

Pinterest LinkedIn +

На 16 и 17 октомври от 19:30 ч. от столичния площад "Александър Невски" ще отпътува автобусът "Double Decker" с бранд "Tourformance". Това е театралната пътуваща акция във формат симулация на популярната автобусна туристическа обиколка с наименованието "Градът hotspots tourformance". 

По време на артистичната акция актьорите ще пътуват с публиката. Ще слизат от автобуса и ще се разхождат заедно из града. Ще посетят градската библиотека, ще отидат на църква. Ще сравнят София с големите европейски столици (Париж, Рим, Лондон). Ще потърсят заедно кой е мостът на влюбените в София, емблематичната статуя за града, любимият пазар. В автобуса ще има книга, която пътници и актьори ще зачетат заедно. Възможно е по време на обиколката да бъдат чути изстрели, които не бива да са повод за страх, а причина за повече неочаквани цветове!

Акцията е част от проекта "Премълчаното разказано – пътуваща сцена" на Нов български университет, включен в програмата "Пловдив 2019".

"Градът hotspots tourformance" е пътуване с автобус с продължителност два часа и вход свободен. Необходимо е желаещите да се регистрират предварително на е-майл: [email protected] или в страницата на проекта във Фейсбук: @untoldtold2019.

Всички участници трябва да са облечени с удобни за пътуване дрехи и да бъдат с обувки, подходящи за дълго ходене и бягане.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.