100 000 долара ще вземе победителят в първата световна верига състезания с дронове

Pinterest LinkedIn +

Стартира първата по рода си световна верига състезания с летящи дронове с награден фонд от 100 000 щатски долара. В първенството участват общо 16 безпилотни летателни апарата.

Състезателите ще пътуват до различни дестинации по целия свят, включително места като стадиони на Национална футболна лига и дори изоставени мостове.

Състезанието DRL Allianz World Championship вече се предава пряко по телевизия ESPN. Организатор е Drone Racing League.

Самите дронове ще се модифицират за различните състезания. Всеки модел струва между 500 и 1000 долара и може да развива скорост до 90 мили в час. Лигата обяви също, че ще си сътрудничи и с популярния сериал на Amazon Prime Video − "The Grand Tour", за да покаже на зрителите всички посетени в надпреварата места.

Участниците се подбират чрез състезания за любители и чрез видеоигри, където техните умения се оценяват на практика. Повечето от тях са на възраст от 25 до 30 години. За да се представят добре в състезанията с дронове пред публика, претендентите трябва да притежават сръчност, умение за пространствено мислене, както и да запазват спокойствие в напрегнати ситуации.

"Все повече хора си купуват дронове и се научават как да боравят с тях" − казва главният изпълнителен директор и основател на DRL Николас Хорбачевски и допълва, че състезанията с дронове се превръщат в многомилионна индустрия, която се разраства в целия свят.


Сподели.