Звездите и восъчните им фигури! Виж снимки!

Pinterest LinkedIn +

Умението да увековечиш една значима личност, от която и да е сфера с восъчна фигура, е сред най-използваните похвати в рекламната индустрия.

Музеи на восъчните фигури има в редица страни по света, но безспорно най-успешният е този на Мадам Тюсо. Днес той има филиали в Лондон, Амстердам, Лас Вегас, Ню Йорк, Хонгконг и къде ли още не.

От няколко години музеят е собственост на шейхa на Дубай - принц Мохамед ал Мактум, който го придоби срещу "скромната" сума от 1,5 милиарда долара, но слава богу, продължава да развива дори по-успешно над 200-годишната му история.

Иначе изработката на една восъчна фигура отнема над половин година, като над нея работят куп специалисти - скулптори, художници, гримьори, стоматолози, фризьори, дизайнери и т.н.

Работата стартира с позирането на звездата (ако е жив/а), измерват се точните й физически данни, след това се снима от 100 различни ъгли и едва тогава започва изработването на копието от восък или глина. В интерес на истината, между реалната личност и восъчното й копие има известна разлика - тя е около 2%, тъй като се взима предвид, че през годините восъкът сляга.

Някои звезди пък до такава степен се гордеят с новата си фигура, че дори даряват собствени дрехи и аксесоари. С информацията дотук, сега ви предлагаме да сравните популярните личности и техните двойници и кой знае, може би дори да решите, че понякога копието надминава оригинала...

Сподели.