Звезда на "Дисни" от "Джеси" и "Наследниците" почина на 20-годишна възраст

Pinterest LinkedIn +

Звездата на "Дисни" Камерън Бойс (Cameron Boyce) е починал на 20-годишна възраст. Новината е потвърдена от официален представител на Бойс пред ВВС. В съобщението се уточнява, че младият актьор е починал в съня си на 6 юли след пристъп на гърч, свързан с "текущо медицинско състояние, което е било лекувано".

Актьорския си дебют Камерън Бойс прави във филма на ужасите "Огледала", когато е едва на 9 години, но е разпознаваем от хиляди деца по света с ролите си в сериала "Джеси" (Jessie), където влиза в ролята на Люк Рос, във фантастичния музикален филм "Наследниците" (Descendants) и в едноименната телевизионна поредица за деца злодеи, където влиза в образа на Карлос де Вил. 

Камерън Бойс в ролята на Люк от

Участвал е и във "Дърти хлапета" редом със звезди като Адам Сандлър и Салма Хайек като едно от децата в семейството.

"Толкова млад. Толкова сладък. Толкова забавен. Най-талантливото дете. Обичах това хлапе", написа Адам Сандлър в социалните мрежи, а Салма Хайек сподели: "За мен беше чест да играя майката на Камерън в двете части на "Дърти хлапета". Той беше талантлив, мил и вдъхновяващ".

Стотици колеги на младия талант също изразиха искрените си съжаление за загубата му.
Представител на "Дисни" го описа като "невероятно талантлив изпълнител" и допълни: "От ранна възраст Камерън Бойс мечтаеше да сподели своя изключителен артистичен талан със света. Като младеж той беше изпълнен от силно желание да промени живота на хората чрез своята хуманитарна работа. Той беше грижовен и внимателен човек и освен всичко друго беше любящ и предан син, брат, внук и приятел. Поднасяме дълбоките си съболезнования на неговото семейство и колеги и се присъединяваме към скръбта на милионите му фенове за неговата преждевременна загуба. Ще ни липсва много".


През последните години младежът се беше посветил на различни благотворителни каузи, сред които беше и идеята му за изкопаване на кладенци за чиста вода в Свазиленд. За целта той събра 30 хиляди долара.

Ден преди смъртта си Камерън Бойс сподели в Инстаграм своя черно-бяла снимка.


Мир на праха му!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.