Зов за завръщане (Total Recall)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012. Режисьор: Лен Уайзман Сценаристи: Кърт Уимър и Джеймс Вандербилт. С участието на: Колин Фарел, Кейт Бекинсейл, Джесика Бийл, Брайън Кранстън, Итън Хоук, Бил Най и др. Екшън, фантастика

За филма:

"Зов за завръщане" е римейк на едноименния филм на Пол Верховен от деветдесетте години с Арнолд Шварценегер и Шарън Стоун. Лентата е екранизация по романа на Филип Дик "Ние можем да си спомним всичко вместо вас" и остава в историята като една от най-скъпите холивудски продукции.

Римейкът е режисиран от Лен Уайзман ("Умирай трудно 4"), когото със сигурност познавате като сценарист и режисьор на фентъзи поредицата "Подземен свят". Сценарият на "Зов за завръщане" обаче е дело на Джеймс Вандербилт, чието име стои и зад The Amazing Spider-Man, и Кърт Уимър ("Агент Солт", "Смъртоносен противник").

В "Зов за завръщане" Уайзман за пореден път работи със съпругата си Кейт Бекинсейл ("Всичко ни е наред","Контрабанда", "Подземен свят: Пробуждане"). Другата главна роля е поверена на Колин Фарел ("В Брюж", "Сделката на доктор Парнасъс", "Булевард Лондон"). Партнират им Итън Хоук ("Гатака", "Ню Йорк, обичам те"), Брайън Кранстън (Drive, "Заразяване", "Джон Картър: Между два свята") и Бил Най ("Най-екзотичният Мериголд хотел", "Гневът на титаните"), когото също не за първи път виждаме във филм на Уайзман.

Историята:

Дъг Куейд (Колин Фарел) работи във фабрика, има красива съпруга (Кейт Бекинсейл) и обикновен живот, докато не решава да се подложи на процедура, която превъща мечтите в истински спомени и всичко се обърква. Мечтата му да бъде шпионин, се оказва истина, полицията го преследва, а нищо от това, което е смятал за реално, не е такова.

Сподели.