Зоуи Дешанел - очарователно непохватната звезда на Холивуд

Pinterest LinkedIn +

Има един тип актриси, които с всяка следваща роля грабват сърцето ви все повече. Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel) е именно от тях и го постигна за изключително кратко време.

На първо място, ако не се сещате коя е Зоуи, то лесно може да опресним паметта ви – очарователна усмивка, черна коса и големи сини очи, в които дори най-добрите плувци се давят прекалено лесно. А, да, и прилича скандално много на певицата Кейти Пери (Katy Perry).

Дебютът й в Холивуд е през 1999 г. в драмата Mumford (Мъмфорд), но е забелязана от всички на следващата година във филма на Камерън Кроу (Cameron Crowe) – Almost Famous (Почти известни).

В драматично-биографичното пътешествие на младия Уилям Милър Зоуи играе неговата сестра Анита, благодарение на която главният герой се влюбва в рок музиката.

Още тогава американската актриса даде обещание, че ще е сред любимките на киноманите в Холивуд и десетилетие по-късно това е факт.

В момента тя е главното действащо лице в забавната поредица New Girl (Новото момиче) на NBC. Преди да стане популярна с ролята на очарователно непохватната Джес обаче тя разби сърцето на Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt) във (500) Days of Summer (500 дни от лятото).

Пътят на по-малката от сестрите Дешанел започва още когато е на две години в детската градина, където играе едно от малките прасенца в детската пиеса "Трите прасенца".

Зоуи отраства с музиката на 70-те и 80-те години на 20-ти век и се прехласва по класическото кино и ретро стила. Това с времето започва да се отразява както на начина й на обличане, така и на актьорската й игра.

Тя е изключителна пред камерата независимо от ролята й. В нея го има онова рядко качество, което навежда всеки на мисълта, че Зоуи не е като другите актриси.

Освен вече споменатите героини във филмографията на американката се срещат още участия във филмите Elf (Елф), Yes Man (Навитакът), The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Пътеводител на галактическия стопаджия) и дори гост-участие в криминалния сериал на сестра й Bones (Кости).

Зоуи едва е минала 30-те и определено има какво още да видим от нея. New Girl сигурно набира нови и нови фенове, а играта й в ситкома дори й донесе номинация за "Златен глобус" за Най-добра актриса за 2014 г.

Дешанел със сигурност е различна от холивудските си колежки, а нейната непохватност, естествено поведение и странно чувство за хумор са най-силните й страни. Благодарение именно на тях всичките й фенове очакват с нетърпение всяка следваща нейна роля.       

Сподели.