New Girl

Pinterest LinkedIn +

Забавен, различен и пълен с изненади, ситкомът New Girl се радва на успех вече втори сезон. Главните роли са поверени на Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel), Джейк Джонсън (Jake Johnson), Макс Грийнфилд (Max Greenfield) и Ламорн Морис (Lamorne Morris).

Съжителството между трима мъже и едно момиче може да доведе до поредица от абсурдни, неловки и много забавни ситуации, но едновременно с това да се окаже и доста полезно. Все пак нещата винаги изглеждат различни, когато имаш възможност да ги погледнеш от позицията на другия пол.

Приятелските съвети, макар и не винаги обективни и полезни, в повечето случаи поне са добронамерени, затова когато странната, но очарователна Джес (Зоуи Дешанел) неочаквано става част от живота на трима приятели и съквартиранти, съжителството им е повече от забавно.

Идеята:

Създател, продуцент и сценарист на New Girl е Елизабет Мериуедър (Elizabeth Meriwether), която е сценарист и на хитовата комедия No Strings Attached с Аштън Къчър (Ashton Kutcher) и Натали Портман (Natalie Portman). В процеса на разработване на сценария на New Girl сюжетът, който първоначално залага основно на любовните неуспехи на съквартирантите, започва да залага повече на социални теми.

Началото:

New Girl стартира през септември 2011 година по FOX. Пилотният епизод е гледан от повече от десет милиона зрители, което го прави един от най-гледаните дебюти на сериал на FOX. Още с първия си сезон ситкомът е номиниран за "Златен глобус" за най-добър комедиен сериал.

Историята:

След като се разделя с приятеля си, Джес (Зоуи Дешанел) - малко странна, но много чаровна учителка - сменя не само квартирата, но и възгледите си за живота. Съквартирантите й Ник (Джейк Джонсън), Шмит (Макс Грийнфилд) и Уинстън (Ламорн Морис), които първоначално не са съвсем убедени, че съжителството с момиче е добра идея, й помагат не само да преодолее раздялата, но и да погледне на живота по нов начин.

Присъствието на Джес, която успява да ги убеди, че е подходящ съквартирант, споменавайки че най-добрата й приятелка е модел, се отразява неочаквано положително на момчетата.

Героите и звездите:

Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel), на която е поверена ролята на Джес, е актриса, която със сигурност сте гледали в хитови комедии като Yes Man с Джим Кери (Jim Carrey), (500) Days of Summer с Джоузеф Гордън-Левит (Joseph Gordon-Levitt), Our Idiot Brother и Your Highness.

Ролята в New Girl й донася две номинации за "Златен глобус" и една за "Еми", а изпълнението й е една от основните причини за успеха на сериала. В това няма нищо изненадващо, защото Джес е повече от очарователна въпреки малките си странности или именно заради тях. Тя е забавна, спонтанна, обича да си припява, понякога е твърде неуверена, но винаги се старае да помага на приятелите си и се харесва такава, каквато е.

Джейк Джонсън (Jake Johnson), с когото Елизабет Мериуедър работи и в No Strings Attached, а повечето от вас вероятно са гледали в 21 Jump Street и Safety Not Guaranteed Poster, е в ролята на Ник. Той е незавършил студент по право, който работи като барман и, преди да се появи Джес, живее с двамата си най-добри приятели.

Точно като нея Ник се опитва да се възстанови след раздялата с дългогодишната си приятелка. И докато Джес гледа Dirty Dancing, Ник се обажда на бившата си приятелка всеки път, когато прекали с алкохола. Двамата с Джес бързо намират общ език и взаимно си помагат да продължат напред след провалените си връзки.

Макс Грийнфилд (Max Greenfield) е познат на феновете на сериалите както с ролите си в Greek и Ugly Betty, така и с появите си като гост звезда в хитови поредици като Castle, The Gentlemen's League и Hot in Cleveland.

В New Girl на него е поверена ролята на Шмит, който не съвсем успешно се опитва да прикрие неувереността си като се прави на плейбой и се старае винаги да е готин. Склонността му да говори глупости е причина съквартирантите да имат буркан, в който слага пари всеки път, когато каже или направи нещо тъпо.

Ламорн Морис (Lamorne Morris) е в ролята на Уинстън - третия съквартирант на Джес. Той е бивш професионален баскетболист, който се опитва да си намери нова работа. Свикнал да е винаги най-добър и да се състезава във всичко, Уинстън е сериозно затруднен с избора на нова професия.

Хана Симон (Hannah Simone) е в ролята на Сиси, най-добрата приятелка на Джес, в която е Шмит е влюбен. Сиси е манекен и на пръв поглед е пълна противоположност на Джес. Двете обаче са приятелки от деца, а различните им характери се допълват чудесно.

Сподели.