Зоополиция: Ако обичате кучетата си, не ги водете на протести!

Pinterest LinkedIn +

"Ако наистина обичате кучетата си, не ги водете по протести", призовават от групата "Зоополиция" във Фейсбук. С подробно съобщение загрижените любители на четириногите приятели на човека обясняват защо това не е добра идея:

"Човеци, обръщаме се към тези от вас, които протестират. Всеки има право на протест. То е неотменимо и неоспоримо. Но свършва там, където започват правата на другите. Това е валидно за всички хора в Родината ни.

Ние се обръщаме към вас, протестиращи хора: Умоляваме ви, не водете кучетата си с вас на протестите.
Не злоупотребявайте с верните си приятелчета. Не ги въвличайте в човешките си пристрастия. Не им окачвайте лозунги, които изразяват вашите желания.

Умоляваме ви, протестиращи хора, не причинявайте този огромен стрес на животните си. За кучетата да бъдат с любимите си хора е безценно. Но да се движат с вас в краката на толкова много други, повечето непознати хора, с най-различна бликаща емоционалност, за вашите кучета е огромен стрес.

Те не могат да говорят. Не биха се противопоставили, нито укорили любимия си господар. Търпят и се подчиняват. Нямат избор. Ако можеха да говорят...

Вместо тях и заради тях ние ви умоляваме:

Ако наистина обичате кучетата си, не ги водете по протести!".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.