"Златната ябълка" - българската анимация, която ще покори света (Трейлър)

Pinterest LinkedIn +

"Златната ябълка" е проект за приключенски анимационен сериал, базиран на българския фолклор. "Управляван от древни горски духове и съвсем отскоро населен от хора, светът е на прага на война между индустриалния град Хан и духовете от Вулкан планина. Сериалът проследява историята на 14-годишната Вихра от град Хан и нейното пътуване към Златната ябълка. Тя е упорито и решително момиче, което бързо трябва да се адаптира към дивия свят, в който се е озовалo. Вихра е поставена в сложна ситуация – майка й Искра, кмет на града, и баща й Вулкан Змей, водач на духовете, се оказват лидери на двете враждуващи страни. Затова момичето се измъква от Хан и се отправя към Кубер планина, за да открие Златната ябълка, надявайки се да спаси дома си и да възстанови вековното съглашение, което гарантира мир между хората и духовете. Според легендите ябълката е магически предмет, който може да изпълнява желания, и се ражда веднъж на сто години."

"Златната ябълка" е проект за приключенски анимационен сериал, базиран на българския фолклор.

"Управляван от древни горски духове и съвсем отскоро населен от хора, светът е на прага на война между индустриалния град Хан и духовете от Вулкан планина.

Сериалът проследява историята на 14-годишната Вихра от град Хан и нейното пътуване към Златната ябълка. Тя е упорито и решително момиче, което бързо трябва да се адаптира към дивия свят, в който се е озовалo.


Вихра е поставена в сложна ситуация – майка й Искра, кмет на града, и баща й Вулкан Змей, водач на духовете, се оказват лидери на двете враждуващи страни. Затова момичето се измъква от Хан и се отправя към Кубер планина, за да открие Златната ябълка, надявайки се да спаси дома си и да възстанови вековното съглашение, което гарантира мир между хората и духовете. Според легендите ябълката е магически предмет, който може да изпълнява желания, и се ражда веднъж на сто години."


Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.