Премиерата на "Златната ябълка" ще се състои този месец

Pinterest LinkedIn +

Предстои премиерата на пилотния епизод на българския анимационен приключенски екшън сериал "Златната ябълка" в София!

Той е насочен към широка демографска група, започваща с деца между 9 и 12-годишна възраст, но разглежда и теми, които биха представлявали интерес и за по-възрастна публика. В него децата ще харесат приключението и екшън елементите, а на по-възрастната публика ще допаднат екзотичната среда и съвременните теми.

Всеки сезон ще се състои от 13 епизода, всеки с продължителност 26 минути. Всеки епизод ще проследява пътуването на главните герои през мистичните земи и ще има самостоятелна история, част от главната сюжетна линия на търсенето на златната ябълка.

Разплитайки собствените си истории, главните герои намират начин да разрешат по-големите проблеми в родните си места. Сериалът ще запознае зрителя с нов и интересен свят, вдъхновен от митология и фолклор, които са непознати на съвременната западна публика.

Това е една история за порастването, разказана чрез герои, с които зрителят лесно може да се идентифицира, и ще се занимава със сериозни теми по лек и ненатраплив начин. Сериалът ще е изпълнен с много хумор, приключения, екшън, мистерия и дори щипка романс.

Светът на "Златната ябълка" е населен от разнообразни същества, условно разделени на горски духове и хора. Технологичното развитие на хората е с еквивалент на Европа през XVI-XVII век.

Духовете са много разнообразни и са от различен вид, като всеки въплъщава отделните природни стихии или сънища, страхове, болести, сезони и т. н. Те ще изглеждат като смесица между специален ефект и нещо физическо – например Змеят прилича на буреносен облак (специален ефект), но е със физическо лице. Физическата част е вдъхновена и базирана на животни или различни източноевропейски маски и орнаменти.

Екипът зад продукцията ни кани на 16 ноември в "betahaus Sofia", за да се впуснем заедно в едно вълнуващо приключение със змейската щерка Вихра, самодивата Тина и кукерите Бран и Влад.

Междувременно студио "Змей" започва "Турнето на Златната ябълка", с което ще посети Бургас (23 ноември), Стара Загора (24 ноември), Пловдив (25 ноември), Велико Търново (6 декември) и Варна (7 декември).

Повече за събитието можете да научите тук.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.