Зеленият стършел (The Green Hornet)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 120 мин. Режисьор: Мишел Гондри Сценарист: Сет Роугън, Ивън Голдберг С участието на: Сет Роугън, Камерън Диас, Джей Чо, Кристоф Валц Екшън, трилър, фентъзи

За филма:

Поредната история, вдъхновена от популярен комиксов супергерой – „зеленият стършел” се появява за първи път на бял свят в САЩ през 1930 година. Дело на режисьора Мишел Гондри, отличен с Оскар за работата си над Eternal Sunshine of the Spotless Mind и продуцирана от Нийл Мориц, екранизацията е един от най-очаквани филми във фентъзи жанра въобще през 2011 година.

В каста си партнират Роугън и популярния тайвански актьор Джей Чоу, в по-второстепенни роли се изявяват и холивудският секссимвол Камерън Диас и откритието на 2009 година – австриеца Кристоф Валц, грабнал златната статуетка за изпълнението си на хитлеристки офицер в „Гадни копилета” на Куентин Тарантино. За радост на феновете, The Green Hornet идва в IMAX 3D формат.


Историята:

Брит Рейд наследява огромна медийна империя след мистериозната смърт на баща си. В тандем с един от най-изобретителните служители в компанията – Като, той започва битка с престъпността по улиците. За да се доберат до големите фигури обаче, двамата се представят за такива и защитават закона с помощта на неразрушим автомобил с изумителна мощ – „Черната красавица”.


Сподели.